Fatih Beyazıt: Belediye önünde yapılan eylemeni doğru bulmuyorum

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Ankara'da özel halk otobüsü ve minibüs şoförlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapmasını doğru bulmadığını belirtirken "Protesto etme yeri belediyeden ziyade AK Parti İl Başkanlığının, genel merkez önü" dedi
Ankara Masası
|
21 Mart 2022, Pazartesi - 14:29
Fatih Beyazıt: Belediye önünde yapılan eylemeni doğru bulmuyorum

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Ankara'da özel halk otobüsü ve minibüs şoförlerinin kontak kapatmasına açıklamalarda bulundu.

Atik'in "Bu eylem belediye tarafından mı  organize edildi" sorusu üzerine Beyazıt "Aslında bir defa bu işte eleştirilen protesto edilen, belediyeden ziyade iktidarın kendisiydi. Burada sizin bir takım rahatsızlıklarınız varsa, bir takım sorunlarınız varsa bu işin kaynağına inmek zorundasınız. Ben belediyenin önünde yapılan bu organizasyonu doğru bulmuyorum. Organize edildi mi edilmedi mi, buradan bir takım siyasi anlamda, menfaat elde edildi mi edilmedi mi bilemem." dedi.

Sorunun kaynağının akaryakıt fiyatlarındaki yükselişten kaynaklandığını ifade den Beyazıt "Petrol fiyatlarına baktığımız zaman hem dizelde hem de benzinde aşağı yukarı 4 kat bir artışa şahit olduk. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde.  Dünyada petrol fiyatlarının varil bazında yüzde 100’eyakın bir artışa geldiğini gördük. Ama bu bizde doğru orantılı olmadı. Bizde 6 TL olan yakıt 23-24 TL’ye kadar çıkmış oldu. Akaryakıttan alınan korkunç bir vergi yükü var. Bu durumun kaynağı gelen olarak ekonominin kötü yönetimidir." diye konuştu.

"Yanlış yere gittiler"

Beyazıt "Bu önümüze getirilen zamlarla fiyatları protesto etme yeri belediyeden ziyade AK Parti İl Başkanlığının önünü, genel merkezdir" ifadelerini kullanırken şu şekilde devam etti;

Doğru yerde doğru muhataba karşı bir protestonuz olması lazım.  Yanlış yere gittiler. Orada da düşündürücü olan şudur, Halk Otobüsü şoförlerinin kontak kapatacağının Mansur Bey tarafından ifade edilmesi vs. belediyede kendisini bu işe muhatap kabul etmiş oldu.

Büyükşehirin haklılık payı Ankara halkının muzdarip olmamasıdır, ulaşımın aksamamasıdır.  Bu bakımdan belediye insiyatif almış olabilir.  Ama belediyenin kendi kaynaklarından, kasasından sübvanse edilmesi edilmemesi tartışması neye göre. Halkın üzerine bu yansıyor ise eyvallah. Sosyal belediyecilik diyebilirsiniz . Siyasi iktidar da bunu yapıyor.  Ama bu her seferinde olacaksa bu doğruda değil.  kısıtlı kaynakları doğru ihtiyaçlara  sarf edilmesi gerekirken sürekli bir sübvansiyonda doru bir şekil olamaz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1376099/fatih-beyazit-belediye-onunde-yapilan-eylemeni-dogru-bulmuyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.