ABD YPG raporundaki çarpıcı detay Terör örgütü Suriye’deki Arapları dışlıyor

Ankara Masası
|
14 Mayıs 2020, Perşembe - 11:10
ABD YPG raporundaki çarpıcı detay Terör örgütü Suriye’deki Arapları dışlıyor

ABD: “YPG paravan sivil ve askeri yapıların yönetiminde Arapları istemiyor”

YPG/PKK’nın Arapları dışladığı Amerikan Savunma Bakanlığı raporlarıyla da belgelendi.

ABD Savunma Bakanlığı Başmüfettişliği (DIA), SDG ismini kullanan YPG/PKK terör örgütünün Arap unsurları paravan sivil ve askeri yapılarda yönetime almadığını ortaya koydu.

Irak ve Suriye'de DEAŞ’a yönelik operasyonlara ilişkin rapora göre, SDG içindeki YPG'nin Arapların yoğun yaşadığı ve cephelerdeki Arap savaşçıların çoğunlukta olduğu bölgelerde bile Araplarla güç paylaşımına girme konusunda isteksiz davranıyor.

DIA, Arap milislerin etkisini sınırlama çabalarını, “YPG'nin, SDG içindeki küçük bir Arap otonomisini bile yok etme girişimini gösteriyor” şeklinde değerlendirdi.

Raporda, terör örgütünün paravan yapılarda liderliği elinde tuttuğu ve karar verici konumda olduğu kaydedildi.

DIA Arapların vekil olarak toplantılara katıldığı ancak YPG/PKK'nın kararlarında çok az etkili olduğunu raporlarken ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM ise terör örgütünün Arapları yönetime katmaya çalıştığını iddia etti.

Etnik rekabet, yoksulluk ve güvenlik sorunlarının da Arap toplumunun terör örgütüne desteğini olumsuz etkilediği belirtilen raporda, YPG/PKK'nın zorla gençleri askere alma girişiminin de Araplar arasında ters teptiğine dikkat çekildi.

Raporda, YPG/PKK'nın ABD yardım programlarında çalışanlar dahil olmak üzere Arap sivil toplum aktivistlerini siyasi muhalefet gerekçesiyle tutuklamasının kaygı verici olduğu ifade edildi.

Raporda, SDG'nin karşı karşıya kaldığı en büyük sınırlamalardan birinin de Türkiye'nin operasyonunda uğradığı kayıpları karşılayamaması olduğu ifadesi yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13794/abd-ypg-raporundaki-carpici-detay-teror-orgutu-suriyedeki-araplari-disliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.