Sakarya Meydan Muharebesi 100. yılında Ankara’da anılacak

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu yaptıkları toplantıda Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin Haymana ve Polatlı ilçeleriyle birlikte organize edilmesi kararlaştırıldı.
Zeliha Demirci
|
04 Eylül 2020, Cuma - 18:38
Sakarya Meydan Muharebesi 100. yılında Ankara’da anılacak

Ankara’ya turist çekecek projelerin tanıtımı ve hayata geçirilmesi için harekete geçen Ankara Kent Konseyi, ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılı anma etkinlikleri başta olmak üzere, Haymana’nın tarihi, kültürel yapısının tanıtılması ve turizm olanaklarının artırılmasıyla ilgili olarak Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile bir görüşme gerçekleştirdi.

100. yıla özel hazırlık

Kurtuluş Savaşı içinde Sakarya Meydan Muharebesi’nin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Halil İbrahim Yılmaz, Türk Milleti’nin Viyana önlerinden başlayan geri çekilmesinin durduğu ve karşı taarruza geçildiği Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı kapsamında özel bir" etkinlik programı hazırlayacaklarını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz” diyerek tarihi emri verdiği yerin Haymana ilçesi olduğunu vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Yılmaz,  Polatlı ilçesiyle birlikte Haymana’da, 2021’de 100. yıla yakışır bir anma töreni yapılacağının müjdesini verdi.

Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Ceren Anadol, Dr. Süleyman Basa, Erhan Aras, Haluk Teber, Ömer Sarıoğlu ve Ankara İl ve Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut katıldı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/138001/sakarya-meydan-muharebesi-100-yilinda-ankarada-anilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.