Ne Apachi ne Viper Filipinler ATAK helikopteri satın alıyor

Ankara Masası
|
14 Mayıs 2020, Perşembe - 11:29
Ne Apachi ne Viper Filipinler ATAK helikopteri satın alıyor

Filipinler, 6 adet Türk yapımı ATAK helikopteri alacak

Türkiye’nin yerli ve milli savunma hamlesi meyvelerini veriyor.
Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, 6 adet Türk yapımı ATAK helikopteri alacaklarını duyurdu.

“ATAK aynı verimi daha ucuza sağlıyor”

Delfin Lorenzana, Filipinler Hava Kuvvetleri'nin (PAF) ABD yapımı Apache veya Viper saldırı helikopterleri yerine Türk yapımı ATAK saldırı helikopterlerini tercih ettiğini açıkladı.

Lorenzana, Malacanang'daki basın toplantısında, ABD helikopterlerini satın almaktan vazgeçmelerinin ABD ile Filipinler arasındaki ilişkilerin sorunlu olmasından değil, Türk saldırı helikopteri ATAK'ın aynı verimi daha ucuza sağlamasından kaynaklandığını söyledi.

"Türk yapımı ATAK, dünyanın en iyi saldırı helikopterlerinden biri”

"Saldırı helikopteri satın alma bütçemiz sadece 13 milyar Filipin Pezosu" diyen Bakan Lorenzana, "İhtiyacımızı ABD'den karşılarsak yalnızca 1 ila 2 saldırı helikopteri alabiliriz. Oysa aynı miktardaki paraya en az 6 adet Türk ATAK helikopteri satın alabiliyoruz" dedi.

Bakan Lorenzana, "Türk yapımı ATAK helikopterleri, dünyanın en iyi saldırı helikopterlerinden biri" diyerek ATAK helikopteri için müzakerelerin korona virüs krizinden önce gerçekleştiğini  kaydetti.

Filipin hükümeti daha önce 2 milyar dolara Boeing Apache AH-64E ve Bell Viper saldırı helikopterinin satışını onaylamış, ancak daha sonra alımdan vazgeçmişti.

Türk yapımı ATAK saldırı helikopterleri, dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing'in askeri kolu tarafından üretilen Apache ve Bell firması tarafından üretilen Vipers'ın en büyük rakibi olarak kabul ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13803/ne-apachi-ne-viper-filipinler-atak-helikopteri-satin-aliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.