Mustafa Destici: Şüpheler aydınlatılmadan kaza demeyeceğiz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin şüphelerin devam ettiğinin belirterek, "Şüpheler giderilmeden biz buna kaza demeyeceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
24 Mart 2022, Perşembe - 19:16
Mustafa Destici:  Şüpheler aydınlatılmadan kaza demeyeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  25 Mart 2009 yılında şüpheli bir helikopter kazasıyla vefat eden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümünde Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

2009 yılından beri Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin süren davanın takipçisi olduklarını belirten Destici, kazaya ilişkin aydınlatılmayı bekleyen 4-5 şüphenin olduğunu söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ergenekon’un gizli tanığı olduğunun öne sürüldüğünü ifade eden Destici bu iddiayı kabul etmediklerini belirterek "Muhsin Yazıcıoğlu’nun söyleyeceğini halkın karşısında açık açık dile getirebileceğini ifade ettik " dedi.

Destici, Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerinden sürecin istismarına izin vermediklerinin altını çizdi. Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazaya ilişkin rapor hazırlanması için 9 kişilik yeni kırım ekibi kurulduğunu aktardı.

"Biz bu olaya başından beri kaza demedik"

Destici şüphelerin giderilmediği sürece yaşananlara kaza demeyeceklerine vurgu yaparak "Bizim rahmetli genel başkanımızın ve arkadaşlarımızın şehadet süreci ile ilgili maalesef hukuki süreç sonuçlandırılamadı. Somut bir şekilde ortaya konulamadı. Burada belli mihrakların bu işin içinde olduğu gözüküyor ama öncesinde mi? Oluş anında mı? Sonrasında mı? Bütün bunların hukuk tarafından ortaya konulması lazım. Biz bu olaya başından beri kaza demedik. Bu şüpheler ortada durduğu sürece de, aydınlatılmadığı sürece de demeyeceğiz. Bizim görevimiz, bu sürecin tamamen bize düşen hukuk içerisinde tüm şüpheler giderilip, her şey bütün çıplaklığı ile aydınlatılıp, bu işin ucunda kim varsa hukuk önüne çıkarılıp, hukuk önünde hesabını vermesi olacaktır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1384017/mustafa-destici-supheler-aydinlatilmadan-kaza-demeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.