BBP Genel Başkanı Destici şekerde fırsatçılık yapanlara sert çıktı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, şekerde fırsatçılık yapıp fiyatları suni olarak yükseltenler olduğunu belirterek “Sadece para cezası değil gerekirse işyerlerinin kapatılması hatta hapis cezası verilmeli” dedi.
Ankara Masası
|
24 Mart 2022, Perşembe - 20:19
BBP Genel Başkanı Destici şekerde fırsatçılık yapanlara sert çıktı

Mustafa Destici, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Şeker fiyatlarındaki ani ve hızlı yükselişi değerlendiren Destici,  “Maalesef bu dönemde müthiş bir şekilde bu dönemi speküle eden ve istismar eden kesimler var. Yüksek kar hedefleyerek ahlaksız ticaret yapanlar var. Bu Anadolu irfanından, bu ahilik kültüründen bi haber ya da bunun zıddına ticaret yapmaya çalışan kesimler var.” dedi.

“Denetim yapılıyor ama şekerde problem tam çözülmüş değil”

Destici şöyle devam etti:

“ Bunlarla ilgili bir takım yasal düzenlemeler yapıldı. Ticaret Bakanlığımız başta olmak üzere denetimler yapıyor ama maalesef şeker konusunda da olduğu gibi bu problemler tamamıyla çözülebilmiş değil.”

“Türk Şeker sübvanse ederek fiyatları bir yerde tutmaya çalışıyor”

“ Ben Türk Şeker Fabrikası'nda genel müdür beyi ziyaret ettim. Orada gerekli bilgileri aldım. Türk Şeker kendisini zorlayarak hatta sübvanse ederek fiyatı bir yerde tutmaya çalışıyor. Burada da ihracatçıya vermiyor direk olarak vatandaşa marketler aracılıyla, gıda toptancıları aracılıyla piyasaya sürüyor vatandaş ucuz şeker almaya devam etsin diye. Çünkü hepsine yetiştirmesi mümkün değil.”

“Özel şeker fabrikaları inanılmaz fiyat artırdı”

“ Burada da özel üreticiler, fabrikalar bunu fırsata çevirerek inanılmaz bir fiyat artışına gittiler. Buna müdahale edildi. Bir ara bu rakam arada yüz lira gibi bir makas vardı. Türk Şeker 300 liraya satarken onlar 400'du 500 oldu bir anda 700 oldu. Çünkü insanlar mecbur diye bunu gördüler. Halbuki maliyetleri böyle değil. Devletin burada müdahale etmesi doğru. Ama bizim yapmamız gereken önümüzdeki yıl için özellikle pancar üreticilerimizin daha yüksek oranda desteklenmesi lazım.”

“Gerekirse hapis cezası getirilmeli”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, üreticiyi desteklemenin yanı sıra Türkiye’de üretilen şekerin satışında önceliğin iç tüketime verilmesi gerektiğini vurguladı.

Destici, şekerde fırsatçılık yapanlara da sert çıktı.

Mustafa Destici, “Sadece para cezası değil gerekirse işyerlerinin kapatılması hatta hapis cezası verilmeli” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1384967/bbp-genel-baskani-destici-sekerde-firsatcilik-yapanlara-sert-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.