Masa ikinci kez kuruluyor! 6 lider yeniden toplanıyor...

6'lı ittifak masası bir buçuk ayın ardından yeniden toplanırken, masada nelerin konuşulacağı ise siyasetin gündeminde.
Ankara Masası
|
25 Mart 2022, Cuma - 09:17
Masa ikinci kez kuruluyor! 6 lider yeniden toplanıyor...

Bir buçuk ayın ardından 6 lider yeniden biraraya gelecek. Masa bu defa Deva Partisi Genel Merkezi'nde 27 Mart'ta kurulacak. İlk buluşmada olduğu gibi yine masada nelerin konuşulacağı merak konusu. Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre 3 konu masadaki yerini alacak.

İlk toplantıdan 28 Şubat kararı çıkmıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 12 Şubat’ta Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde bir araya gelmiş, yaklaşık 5 saat süren görüşmede Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ne nokta koyarak metnin 28 Şubat’ta açıklanması kararı almıştı.

Ali Babacan'dan 3 öneri

Ev sahipliği yapacak olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan görüşme öncesi 5 genel başkanı ayrı ayrı ziyaret ederek toplantının gündemine dair görüş alıverişinde bulundu. Edinilen bilgiye göre Babacan’ın sunduğu taslak gündemde “Parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası”, “Olası bir ittifakın ilke ve değerleri ne olmalı?” ve “Seçim sonrası uygulanacak politikalar kapsamında ele alınacak tematik konular ne olmalı?” başlıkları yer aldı.

Ortak aday konuşulacak mı?

Muhalefet liderlerinin ilk buluşmasında Cumhurbaşkanı adayının gündeme gelmediği, sadece “bu konuyu değerlendirmek için erken olduğu” görüşünde uzlaşıldığı ifade edilmişti. Ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda genel bir eğilim olsa da liderlerin bu konuyu daha ilerideki buluşmalarda ele alabileceği ifade ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1385560/masa-ikinci-kez-kuruluyor-6-lider-yeniden-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.