Hakan Han Özcan, Mansur Yavaş hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Büyükşehir Belediyesinin ulaşım esnafına eylem yaptırdığını, ulaşıma zam getirerek de EGO'ya destek sağlığını iddia etti.
Ankara Masası
|
26 Mart 2022, Cumartesi - 17:50
Hakan Han Özcan, Mansur Yavaş hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ülke TV'de Eda Özdemir'in sunduğu Başkanlar Konuşuyor programında soruları yanıtladı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen Özcan, "Ankara'da bin 425 mahallemiz var. O mahallelerde demişti ki ‘ben işe giden ya da gitmeyen kadınlar için kreşler yaptıracağım her mahalleye’ Şuan da yaptırabildiği 3 mahalle var. Birçok vaadi vardı, mesela metroyla alakalı vaatleri vardı. 1 kilometre dahi yapılmadı. Hala 3 yıl geçmiş Avan proje Ulaştırma Bakanlığına daha yeni teslim edilmiş. Yani dert de hizmet denilen bir şey yok. Algıyla vatandaşlarımıza böyle şey yaptılar ve bunu da devam ettiriyorlar. Mesela bakıyoruz şu anda ne yazık ki en pahalı ulaşım Ankara’da. Kocaeli'nde 4.35, Kahramanmaraş'ta 3.10, Konya'da 2,5, Gaziantep'te 4.15 TL… Şimdi Ankara'da 6,5 TL ve aktarmalı 9 TL oldu. Bizim ücretsiz aktarmalarımız vardı. Bizim AK Parti zamanında yapmış olduğumuz bir şeydi. Bunları da kaldırdılar. Niye Etimesgut, Sincan’da kaldırıldı? Etimesgut ve Sincan bizim oy depomuz olan yerler. Neyi cezalandırıyorsunuz, kimi cezalandırıyorsunuz? Vatandaşı cezalandırmakla olmaz bu işler. Çünkü 3 yıl gitti 2 yıl kaldı. Sandık geldiği zaman vatandaş da senin karnende bunları tutar ve gereğini yapar." ifadelerini kullandı. 

Özcan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

" Sayın Yavaş, sırf AK Parti ve MHP yaptı olmasın bunu veto etti"

"Esnaflarımızın ve odaların sıkıntıları var. Bu esnaflarımız artan maliyetler neticesinde bizlerle de görüştü. Biz normalde yıllardan beri esnaflarımıza bir sübvanse yapıyoruz. Bu sübvanse de bilhassa 65 yaş üstü vatandaşlarımız, engellilerimiz, şehit ailelerimiz için. Bunlar bindikleri zaman ücretsiz biniyorlar. Biz bunu AK Parti olarak hükümet politikası olarak bütün her yerde uyguluyoruz. Aynı zamanda hem bakanlık hem de belediyelerimiz tarafından yıllardan beri esnafımızın, vatandaşımız mağdur olmasın diye sübvanseler yapılıyor.

"14 Ocak Cuma günü başkanlık yazısıyla gelen bir yazı var. Bizim Hukuk Tarifeler Komisyon Başkanımız da esnafa verilecek desteğin 200 TL'den 400 TL'ye; 350 de TL de 550 TL'ye çıkartılması yönünde teklif verdi. Yani getirilen teklifi biraz daha arttıralım. Çünkü esnafı biz bu şekilde desteklersek vatandaşa zam yapmadan işimizi hallederiz dedik. Ama aynı iradeye bakıyoruz… Sayın Mansur Yavaş 18'inde, 4 gün sonra veto ediyor. Neyi veto ediyor? Sırf AK Parti ve MHP yaptı olmasın diye tamamıyla bunu veto ediyor."

"Esnaflara eylem yaptırdılar"

Sen esnafı düşünüyorsun normalde ve aradan bir ay zaman geçiyor.  Şimdi bu zaman diliminde de esnaflar tabi ki sıkıştırıyorlar. Diyorlar ki ‘Büyükşehir Belediyesi geçmişten beri çözerdi bu gibi sıkıntıları. Siz niye çözmüyorsunuz?’ Onlar da diyor ki ‘biz seçimden önce zam yapmayacağız. Belediye kendi kaynaklarını geçinir diyorduk ama onları bir yere kadar götürebildik. Ama şimdi sizin bir şeyler yapmanız lazım ki bizim elimiz rahatlasın. Gidin AK Parti Il Başkanlığı önünde eylem yapın. Otobüslerinizi, dolmuşlarınızı çekin’ Bilhassa dolmuşları öne sürdüler. Akabinde esnaflarımız da gitti. Ankara'daki dolmuşların merkezi olan Hacı Bayram'da Bentderesi'nin olduğu yerde eylem yaptılar. Yetmedi dediler ki ‘Büyükşehir'in önüne gelin’ Büyükşehirin önünde de kendileri eylem yaptırdılar."

"Bu hükümete karşı yapılan bir planın parçası"

"Akabinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yavaş bir video çekti. Bu videoda, artan maliyetlerden dolayı - burada hükümete yönlendirme var- esnaf kaldıramıyor bu yükü. Onun için yarın çalışmayarak kontak kapatıyorlar. Yarın işe özel arabalarınızla gidin diye bunu kendi resmi hesabında yayınladı. Eskiden vardı ya ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin. Zihniyet bu. Akabinde baktı ki toplumun hemen buna karşı geldi. Vatandaşlardan da bayağı bir tepki geldi. Çünkü ertesi gün Ankara'da, hastane randevusu olan yetişemedi. İşi olan işine gidemedi. Sınavı olan çocuklarımız sınavlarına yetişemedi ve bir kaos oldu. Ankara'ya bunu yaparak neyi amaçlıyorsunuz? Rozetsiz belediye başkanı olacağım diyorsunuz. Bu hükümete karşı yapılan bir planın parçası."

"Beceriksizlik faturası ne yazık ki Ankaralı vatandaşlarımıza kesilmiştir"

"Şimdi bir gün sonra da baktı ki bu iş olmadı, tutmadı çünkü oyun ortaya çıktı. Biz bu oyun deşifre ettik ve akabinde tekrar dedi ki ‘biz esnafımızla görüşüyoruz, esnafımıza görüştük. Yarın bir sıkıntı olmayacak’ dedi. Toplandı UKOME ve çözümü şöyle buldular: Kendi getirdikleri başkanlık yazısı gibi değil. UKOME'yi toplayarak zam yapmak. Asıl dertleri zam yapmaktı. Otobüsü gösterip, dolmuşçuyu gösterip asıl kendi EGO'sunu mutlu etmekti. EGO'daki yönetimdeki beceriksizlik faturası ne yazık ki Ankaralı vatandaşlarımıza kesilmiştir. Burada esnafımız da alet edilmiştir. Bende bir esnafım yani esnaf olarak bizler bu zamana kadar kaç tane badire atlattık. Ama biz milletimize, vatandaşımıza, devletimiz ile Ahilik geleneğine uygun olarak yardımlaşma kültürünü almışızdır.

Bizim esnafımızı kullanıp, mayınlı bir tarlaya sokup ‘hadi siz gidin bir şey olursa biz arkanızda varız’ demek çok ayıp bir şey. Ve en sonunda UKOME de zam yaparak kendi EGO'suna zam yaptı. Çünkü EGO yıllardan beri ASKİ'den para aktarılarak döndürülmeye çalışılan bir kurum. EGO ulaşımda olduğu için vatandaşlarımızın ulaşım en büyük hakkı olduğu için ve bu Büyükşehir Belediyesinin hizmetinde olduğu için EGO'ya zam yaparak kendini kurtarmaya çalıştılar. Ama bu oyunu da çözdük."

"Doğrudan gelir desteğini yüzde 50 artırdık"

‘Hükümet olarak verdiğiniz desteği biraz daha artırın’ diyorlar. Meclisimiz de grup başkanvekillerimizle görüştük. Aynı zamanda Aile Bakanımızla, Maliye Bakanımız Sayın Nebati'yle görüşerek bu esnafımıza vermiş olduğumuz doğrudan gelir desteğini yüzde 50 artırdık. Tek Ankara değil, tüm Türkiye'de arttırdık.

AK Parti iktidara geldiğinde bizim en büyük amacımız engellilerimizi topluma kazandırmaktı. Yani onların kimlikleri bile çıkmıyordu. Maaş diye bir durumları yoktu. Allah'a şükürler olsun şu an engellilerimize aylık maaşlar veriliyor. Bazı köy, mahallelerde tek engelli maaşıyla geçinen ailelerimiz olabiliyor. Engeller aslında toplumun hiçbirinde yoktu ama biz bize otobüsünden, uçağından bunun neresinde olursa olsun onların hayatını kolaylaştırmak için çalıştık. İşte burada da otobüslerimize 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, engellilerimizin, şehit ailelerimizin ücretsiz binişlerini sağlamak için hükümet olarak üzerimize düşeni yaptık."

"Oyununuz çıktı zammı geri alın"

Ama ne yazık ki; Ankara'da ve İstanbul'da bu gibi değişimler olunca bizim yıllardan beri yaptığımız ücretsiz aktarımı kaldırdılar. Batıkent'te vatandaşlar şikayetçi. Etimesgut, Sincan hakeza öyle şuan. Düşünsenize 9-10 TL'ye bir insan Sincan'dan Kızılay'a gider mi? Bu çok büyük bir cezalandırma ve bunu tekrar yeniliyorum. Sayın Yavaş'ın yapmış oldukları bu oyunları artık vatandaşımız gördü. Bu oyunu biz de gördük ve oyun bozuldu. Artık bu oyun çıktığından dolayı zammı geri alın. Biz yeni bir şey istemiyoruz. Yaptığımızı muhafaza etsin bozmasın yeter bunu istiyoruz."

" Demek ki sen bir diyet ödüyorsun"

"6'lı Masa'yı da görüyoruz ya şu anda bir Büyükşehir Belediyesinin bir diyet ödemesi var. Bu diyet ödemesi ile beraber işte düşünün Halk Ekmek Genel Müdürü 6 defa değişir mi 3 yıl da?  Normalde iş yerinde bile birisini görevlendirirsen 3 yılda 6 tane adam değişmez. Daire başkanlıklarında 4 tane 5 tane aynı daire başkanlık da isimler değişmiş. Bu neyi gösteriyor senin demek ki bir ekibin yokmuş. Ya da senin bir ekibin varmış, ekibini sokmuyorlar. Demek ki sen bir diyet ödüyorsun. Demek bir yerden seni bir başka bir çekmeye çalışıyorlar. Ama bunun faturasını ne yazık ki Ankaralı vatandaşlarımız ödüyor.

Biz dediğim gibi Aile Bakanımız ve Hazine Bakanımızla görüşerek bu doğrudan gelir desteğini yüzde 50'ye çıkartarak esnaflarımıza güzel bir müjde vermiş olduk. Tek Ankara değil, tüm Türkiye'de şu anda böyle bir destek var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1387402/hakan-han-ozcan-mansur-yavas-hakkinda-carpici-bir-iddiada-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.