Halil İbrahim Yılmaz: Zirvede müjdeden bol bir şey yok

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'da gerçekleştirilecek EKO İklim Zirvesi'nde yatırımcılara müjdeler verileceğini söyledi. Yılmaz "Merkez Bankası Başkanı'ndan, banka genel müdürlüğüne kadar tamamı yeşil projelerle ilgili finansman kolaylıklarını burada açıklayacak." dedi.
Ecem Çetin
|
28 Mart 2022, Pazartesi - 15:32
Halil İbrahim Yılmaz: Zirvede müjdeden bol bir şey yok

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'da 30-31 Mart arası gerçekleştirilecek EKO İklim Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu..

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Yılmaz  "Zirvede müjdeler var mı?" sorusuna "Destekler açıklanacak. Merkez Bankası Başkanı'ndan, banka genel müdürlüğüne kadar tamamı yeşil projelerle ilgili finansman kolaylıklarını burada açıklayacaklar. KOSGEB, İŞ-KUR, Kalkınma Ajansı burada. Müjdeden daha bol bir şey yok." dedi.

" Ayrılıklarla konuşmaktan bıktı bu toplum"

"Bu zirve, iyi şeyler organizasyonu" diyen Yılmaz sözlerine söyle devam etti;

 Burada onlarca, dijital ortamda görmediği icraatla karşılaşacak toplum. Sabahın 10'unda Türkiye'nin elektrikli otomobil, bir tek gram karbon üretmemiş, dünyadaki yeni yıldızı, toplumsal desteği yüzde 97 olan otomobil ile toplumsal barışı sağlayacağız. Las Vegas'tan sonra ilk defa buraya geliyor. Bu toplum müştereklerine aç artık. Ayrılıklarla konuşmaktan bıktı bu toplum. Müşterikimiz neyse o. Sanat müşterektir, teknoloji müşterektir . İyi şeyler duymak istiyoruz. Kötü şeyler duymaktan bıktı bu toplum. Bu zirve, iyi şeyler organizasyonu, iyi insanlar organizasyonu, kötülerin iyilere karşı kamplaştığı bir yer değil, iyilerin kötülere karşı, iyilerin vasata karşı kamplaştığı ve başarı gösterdiği bir zirveye dönecek. Ankara 2 milyon üniversite mezunu ile dünyanın Başkenti olacak alt yapısı ile 5 bin yıllık birikimi ile yıldızı parlatılacak bir kente dönecek. Kentteki hiç bir kimseyi dışarda bırakmayarak , bu kentteki herkes çok değerlidir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1389680/halil-ibrahim-yilmaz-zirvede-mujdeden-bol-bir-sey-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.