"Normalleşme kademe kademe olacak"

Ankara Masası
|
14 Mayıs 2020, Perşembe - 15:12
"Normalleşme kademe kademe olacak"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uluslararası imam hatip okulları öğrencileri ile buluştu. Selçuk, 2 aydır ailelerinden uzakta olan ve ülkelerine ne zaman geri dönebileceklerini merak eden öğrencilere "Normalleşme aşama aşama, kademe kademe oluyor. Tedbirleri alarak bunu bir şekilde kontrol ediyoruz. Allah izin verirse önümüzdeki süreç daha da olumlu olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 70'i aşkın ülkeden uluslararası imam hatip okullarında okuyan yüzlerce öğrenciyle video konferans sistemiyle bir araya geldi. 

Bakan Selçuk, uluslararası imam hatip liselerinin diplomatik ilişkilerde büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin Türkiye ile uyumu ve dünyayla bütünleşmesini çok değerli bulduğunu anlatan Selçuk, "Sizin için neler yapabiliriz, sizleri nasıl geliştirebiliriz bunun için çalışıyoruz." dedi.

Gençlere "çok okuyun" tavsiyesi

Öğrenciler de, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a başarılı olmak için önerilerini sordu.

"En büyük hayalim sizin gibi bakan olmak." diyen ve bunun için tavsiye isteyen Ali Masangila'ya Bakan Selçuk'un yanıtı, "Bunlar kısmet işi. Bunun için kendinizi iyi yetiştirmeniz, sosyal olmanız, sorumluluk almanız, girişimci olmanız, insanlara, hayvanlara, bitkilere hizmet etmekten zevk almanız lazım. Hayat görüşünüzü geliştirmek için çok okumanız lazım. Bir hedef edinip o hedef doğrultusunda adım adım ilerlemekte fayda var." şeklinde oldu.  

Amir Ali isimli bir başka öğrenci ise Bakan Selçuk'a karantina günlerini nasıl geçirdiğini sordu.  Selçuk, "Karantina günlerini karantinaya girmeyerek geçiriyorum. Bizim millet için, çocuklar için fedakarlık etmemiz lazım. Her zaman zor durumlarda bazı insanların fedakarlık yapması gerekiyor. Bunu yaptığımız için şükrediyoruz." dedi.

Afganistanlı Naveedullah Nori ise 2 aydır ailesinden uzakta olduğunu belirterek Selçuk'a ilkesine ne zaman dönebileceğini sordu. Bakan bu soru üzerine, "Normalleşme aşama aşama, kademe kademe oluyor. Tedbirleri alarak bunu bir şekilde kontrol ediyoruz. Allah izin verirse önümüzdeki süreç daha da olumlu olacak. Sizin bir an önce rahata ermeniz için, ailelerinizle görüşebilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz ama riske girmeden." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/14013/normallesme-kademe-kademe-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.