İstanbul merkezli DHKP/C operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı!

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü DHKP/C ile irtibatlı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2022, Cuma - 20:25
İstanbul merkezli DHKP/C operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı!

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, 30 Mart’ta İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay ve Erzurum illerindeki çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucu, terör örgütü DHKP/C ile bağlantıları bulunduğu gerekçesiyle aranan 22 şüpheliden 14’ü yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Bir 9 mm tabanca ve bu silaha ait 9 mermi ve çeşitli dokümanların ele geçirildiği operasyonlarda yakalanan şüphelilerin Terörle Mücadele Şubesindeki sorguları bugün tamamlandı.

Sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesine sevk edildi. 

3 tutuklu, 10 adli kontrol şartıyla serbest

Zanlılar, ilk olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı tarafından sorgulandı. Şüpheliler arasındaki 1 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Geri kalan 13 şüpheli, sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Söz konusu kişilerden A.E., Ç.A. ve A.T. isimli 3 şüpheli, mahkeme tarafından “terör örgütüyle bağlantılı olmak”, “yardım ve yataklık” suçlarından tutuklanırken, 10 şüpheli ise “Adli Kontrol” kararıyla serbest bırakıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1403733/istanbul-merkezli-dhkpc-operasyonu-3-supheli-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.