Atılan tweet Asım Balcı'yı ve Veysel Tiryaki'yi karşı karşıya getirdi

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın sosyal medya hesabından bütçeye yönelik yaptığı paylaşıma eski belediye başkanı Dr. Veysel Tiryaki tepki gösterdi. Tiryaki, Balcı'nın ''Görevi devraldığımızda eksi 53 milyon TL olan bütçemizi artı 18 milyon TL'ye çıkardık.'' ifadelerine karşılık olarak; ''Üç yıldır başkanlık yapan birinin bütçedeki artı ve eksinin ne anlama geldiğini bilmemesi üzücü.'' şeklinde yanıt verdi. Tiryaki ayrıca 15 yıl boyunca borçlanmadan belediyeyi yönettiğini belirterek, Asım Balcı'nın 3 yılda belediyeyi ne kadar borca soktuğunun açıklanmasını istedi.
Ankara Masası
|
02 Nisan 2022, Cumartesi - 18:53
Atılan tweet Asım Balcı'yı ve Veysel Tiryaki'yi karşı karşıya getirdi

Sosyal medyada yapılan bütçe paylaşımı Altındağ Belediyesi'nde yeni başkan Asım Balcı'yı ve eski başkan Veysel Tiryaki'yi karşı karşıya getirdi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın yaptığı paylaşımda, eski yönetimin borçluymuş gibi gösterilmesine eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki sert çıktı. 15 yıl boyunca borçlanmadan belediyeyi yönettiğini ve belediyeyi kasasında parayla birlikte devrettiğini belirten Tiryaki, 3 yılda belediyenin ne kadar borca sokulduğunun açıklanmasını istedi.

Asım Balcı: Pozitifiz...

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ''Altındağ'da görevi devraldığımızda (-) Eksi 53 milyon TL olan bütçemizi 2021 yılı itibariyle (+) artı 18 milyon TL'ye çıkardık. Bunu yaparken aynı zamanda Ankara'nın yatırım şampiyonu belediyesi olduk.'' ifadelerini kullandı.

Veysel Tiryaki: Borçsuz belediyeyi 3 yılda ne kadar borca soktunuz?

Balcı'nın paylaşımının ardından eski başkan Veysel Tiryaki de kendisine yanıt verdi. Tiryaki yaptığı açıklamada ''4 yıl Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, 3 yıldır Altındağ Belediye Başkanlığı görevini yapan birinin, bütçede yer alan ''artı ve eksi'nin ne anlama geldiğini bilmemesi kadar üzücü bir durum olamaz. 2017 yılına ait eksi 24 milyon TL ve 2018 yılına ait eksi 53 milyon TL borçlanma’ ifadeleri, borçlanma değildir. Altındağ Belediyesi’nin bankadaki kendi nakdinden karşılanarak yatırımlara harcanan paradır. Görev yaptığım 15 yıl boyunca Altındağ Belediyesi hiçbir kurum ve kuruluştan borç almamış, Belediye Meclisi'ne borçlanma yetkisi teklifi dahi götürülmemiştir. 2019 yılında görevi, borçsuz, kasasında nakit parayla devrettim. Bu söylediklerim yanlışsa, görevi teslim ettiğim tarihteki Altındağ Belediyesi'nin borçları (varsa) yayınlansın. Borçsuz belediyeyi, 3 yılda ne kadar borca soktuğu da açıklansın.'' dedi.

Tiryaki kendi dönemindeki ve Balcı dönemindeki yatırımları kıyasladı

Ayrıca Eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Asım Balcı'nın tablolu paylaşımına da karşılık verdi. Tiryaki '' Yatırım şampiyonu olduğunu söyleyenler, önce benim dönemimdeki yatırım miktarına ve oranlarına ulaşsın. Benim ve Asım Balcı dönemindeki belediyenin yatırım oranlarını karşılaştırmalı olarak yayınlıyorum.'' diyerek eski ve yeni dönemde yapılan yatırımların miktarını paylaştı


Öte yandan Veysel Tiryaki twitter hesabının hacklendiğini ve diğer hesaplara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1405331/atilan-tweet-asim-balciyi-ve-veysel-tiryakiyi-karsi-karsiya-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.