CHP'deki ve İYİ Parti'deki tasfiyeler ne anlama geliyor?

Gazeteci Yazar Zafer Şahin, CNN Türk'te 6'lı masayı ve İYİ Parti ile CHP'de yaşanan tasfiyeleri değerlendirdi. 6'lı masanın ortağı olmak isteyen bir HDP'nin olduğunu belirten Şahin, Atatürkçü ve Ulusalcı kimliği olan isimlerin CHP'de barınamadığını yine aynı şekilde Milliyetçilerin de İYİ Parti'den uzaklaştırılmasına dikkat çekti.
Ankara Masası
|
03 Nisan 2022, Pazar - 00:19
CHP'deki ve İYİ Parti'deki tasfiyeler ne anlama geliyor?

Siyasette 6'lı masanın ardından yaşananlar ve HDP'nin masadaki partilerden biri olup olmadığı tartışmaları devam ediyor.

İYİ Parti'den uzaklaştırılmak istenen Yavuz Ağıralioğlu'nun ittifak için tehlike olup olmadığı konusu da siyasetteki yerini koruyor.

Gazeteci Yazar Zafer Şahin CNN Türk'te katıldığı canlı yayında CHP ve İYİ Parti'deki değişimi değerlendirdi. Şahin, CHP'de Atatürkçü ve Ulusalcı isimlerin partiden uzaklaştırıldığına; İYİ Parti'de ise MHP kökenli Milliyetçilerin partiden tasfiye edilmelerine dikkat çekti.

Şahin'in yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirmeleri şu şekilde;

6'lı masada bazı imtiyazlar söz konusu. Ortağı olmak isteyen bir HDP gerçeği söz konusu. Ağıralioğlu'nun bazı söylemlerinin hem CHP'de hem de HDP'de sorunlar yaşattığını biliyoruz. İYİ Parti belli ki artık Yavuz Ağıralioğlu gibi isimlerle devam etmek istemiyor.

İYİ Parti MHP'den kopan isimler tarafından kurulmuş bir parti. Bugün siz Koray Aydın'ı da başka bir göreve getiriyorsunuz. Bu noktada sorulur bu isimleri siz neden partiden uzaklaştırıyorsunuz? Geçmişte THK Başkanı Yusuf Halaçoğlu partiden uzaklaşmış, Emekli Tuğgeneral Ali Paşa partiden uzaklaşmış, Ali Türkşen yine benzer şekilde uzaklaşmış durumda, siz MHP'den ayrıldınız. Bugün ülkücü kadroları neden partide barındırmıyorsunuz diye sorulur. Taban bunu sorgular.

Yine aynı şekilde CHP'ye bakıyorsunuz; Birgül Ayman Güler partiden uzaklaşıyor, Muharrem İnce CHP'den ayrılmak zorunda kalıyor, Süheyl Batum yine aynı şekilde...

Bu gelişmeleri İYİ Parti ve CHP millete anlatmak zorunda. Milliyetçiler İYİ Parti'de; Atatürkçüler CHP'de  neden barınamıyor? Bu isimler neden ayrılmak zorunda bırakılıyor. Bu isimlerin varlığı dışarıdan kimleri rahatsız ediyor da partilerinde kalamıyorlar. Siyasetteki bu belirsizliğin ortadan kaldırılması için bu şarttır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1405887/chpdeki-ve-iyi-partideki-tasfiyeler-ne-anlama-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.