Altındağlı kadınlar sertifikalarına kavuştu

Altındağ Belediyesi "Halı ve Kilim Dokuma Atölyesi"nden mezun olan Altındağlı kadınlar, 6 aylık eğitimin sonunda sertifikalarına kavuştu
Ecem Çetin
|
03 Nisan 2022, Pazar - 14:23
Altındağlı kadınlar sertifikalarına kavuştu

Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alemdağ ve Karacaören Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde verilen  Halı ve kilim dokuma kursları tamamlandı. 

Kursları başarı ile tamamlayan kadınlar, düzenlenen mezuniyet töreninde sertifikalarına kavuştu  

"Halı ve kilim dokumak sabır ve sebat işi"

Halı ve kilim dokumanın sabır işi olduğunu söyleyen ve kursa katılan kadınları sabır ve sebatlarından dolayı tebrik eden Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı "Bu kursa katılan kadınlarımız sabrın en güzel örneğini gösterdiler. Halı ve kilim dokumak sabır ve sebat işi... Burada aylarca sabırla, ilmek ilmek, düğüm düğüm halı ve kilim dokuyorlar. Emekleri takdire şayan ve bizim için çok değerli... Hepsini tebrik ediyor, ellerine ve emeklerine sağlık diliyorum" ifadelerine yer verdi.

"Çok sayıda kadın ekonomik kazanç elde ediyor"

Kadınların, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde edindikleri bilgi ve becerileri maddi kazanca dönüştürmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Balcı, "Bu atölye sayesinde çok sayıda kadın ekonomik kazanç elde ediyor. Halılar üzerindeki motife, ilmek sayılarına, verilen emeğe göre fiyatlandırılıyor ve satılıyor. Geleneksel motiflerin işlendiği halılar oldukça değerli... Türkiye'nin birçok yerinden siparişler geliyor. Altındağlı kadınların iş hacmi de büyüyor, ekonomik kazançları da..." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1406369/altindagli-kadinlar-sertifikalarina-kavustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.