Başkent'te rüzgar ve fırtına etkili oldu

Ankara'da etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Ecem Çetin
|
03 Nisan 2022, Pazar - 16:26
Başkent'te rüzgar ve fırtına etkili oldu

Ankara'da ilkbaharın gelmesiyle beraber hava sıcaklıkları hissedilir şekilde yükseldi.

Hava sıcaklıkları yüksek olsa da Başkent genelinde  şiddetli rüzgar ve fırtına etkili oldu. Özellikle  batı ve güneybatı ilçelerde yer yer fırtınaya dönüştü

Polatlı ilçesinde gün içerisinde başlayan şiddetli rüzgar, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fırtınada bazı ağaçlar devrilirken, bazı tabelalar da yerlerinden söküldü.

Ankara Valiliği, 1 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre 2 Nisan Cumartesi günü güney ve güneybatı yönlerden rüzgârın kuvvetli, 3 Nisan Pazar günü de batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın rüzgar ve fırtına sebebiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, mağduriyetler yaşanmaması açısından önem arz etmektedir" ifadeleri ile vatandaşları uyarmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1406454/baskentte-ruzgar-ve-firtina-etkili-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Koray Sercan Kuru
03 Nisan 2022, 18:13
acilen ülkenin deprem gibi rüzgar haritası çıkarılmalı çevre bakanlığına çağrı yapıyorum, evet bir yapı rüzgar yıkılmaz ama çatısı ve cephesi uçup birisine zarar verebilir. şuan türkiyede heryerde aynı rüzgar hızı varmış gibi hesap yapılıyor.