SG-T Derneği Başkanı Oğuz Engiz: Türkiye’de sağlık sektörü kendine geldi

Sağlık Gönüllüleri Türkiye (SG-T) Derneği Başkanı Oğuz Engiz, Kovid-19 süreci ile birlikte Türkiye’de sağlık sektörünün kendine geldiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde insanlar eskisi kadar hastaneye gitmeyecek, daha çok mobil sağlık imkanlarını tercih edecekler." dedi.
Büşra Bayrak
|
03 Nisan 2022, Pazar - 16:14
SG-T Derneği Başkanı Oğuz Engiz: Türkiye’de sağlık sektörü kendine geldi

Sağlık Gönüllüleri Türkiye Derneği Başkanı Oğuz Engiz, Dila Erdem’in sağlık sektörüne dair merak edilen sorularını Ankara Masası’nda yanıtladı.

Tıp Dünyasında yaşanan gelişmelere değinen Engiz, pandemi ile birlikte Türkiye’de uzaktan, mobil ve evde bakım sağlık hizmetlerinin geliştiğini kaydetti.

Kovid-19 süreci ile birlikte Türkiye’de sağlık sektörünün kendine geldiğini dile getiren Engiz,” Gereksiz, lüzumsuz sağlık hizmetleri olduğunu fark ettik. Sadece çok gerekli elzem konularda insanlar sağlık hizmetini almaya devam ettiler. Bu da zannediyorum önümüzdeki dönemle ilgili bize bir işaret veriyor. İnsanların eskisi kadar hastaneye gitmeyeceklerini, ancak önemli cerrahi müdahaleler, kaçınılmaz müdahaleler için sadece hastaneye gideceklerini görüyoruz.  Daha çok uzaktan, mobil sağlık imkanlarını tercih edecekler, biraz daha bu yöne kayılacak gibi mesajlar aldık bu dönemle birlikte.” ifadelerini kullandı.

Oğuz Engiz, Türkiye’de hastaneye başvurma oranlarının Avrupa’nın çok üzerinde olduğunu belirterek,  “Bir dönem ortalamalar 20‘leri filan buldu bu anormal bir sayı. Dolayısıyla bu sayılarda artık azalma olacak. Hastanelerin gerçekten hastane hizmeti verir duruma gelmesi gerekiyor. Pandemi de biraz bu konulara dikkati çekti.”dedi.

Antijen testi Türkiye'de yaygın hale gelecek

Yakın zamanda Türkiye’de ithalatı sınırlı olan antijen testlerinin yaygınlaşacağını da söyleyen Engiz,” Bu yolla evlerde de eczanelerde de hızlı testler yapabilecek hale geleceğiz. Çünkü test süreci çok yaygın hale geldi ama çok da pratik değil. Önümüzdeki dönemlerde zannediyorum bir çok insan için hızlı test teknikleri fevkalade işe yarayacak.  Kullanımı henüz Türkiye’de yaygın değil, ama önümüzdeki dönemde bununda yaygınlaştığını göreceğiz. Bu da tabi insanları rahatlatacaktır. Çünkü, virüslerle yaşamaya alışmamız lazım. Bir sonraki pandemi çok uzakta değil gibi gözüküyor. O nedenle hazırlıkları herkes yapacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1406503/sg-t-dernegi-baskani-oguz-engiz-turkiyede-saglik-sektoru-kendine-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.