Muhalefetten enflasyon rakamlarına ilk tepki!

Muhalefet son açıklanan enflasyon rakamları üzerinden sosyal medyadan iktidara yüklendi. Rakamların açıklanmasının ardından CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal rakamları değerlendirdi.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2022, Pazartesi - 14:08
Muhalefetten enflasyon rakamlarına ilk tepki!

TÜİK son enflasyon rakamlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamasına göre mart ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 5,46 arttı. Yıllık artış yüzde 61,14 olarak açıklandı.

Açıklanan rakamların ardından muhalefet hükümete rakamlar üzerinden yüklendi.

TÜİK'in açıkladığı rakamlardan sonra CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan tepki paylaşımları geldi.

Muhalefetin verdiği tepkiler şu şekilde;

Faik Öztrak: Makyajlı rakamlar

TÜİK 'in makyajlı rakamlarıyla, Tüketici enflasyonu yüzde 61. Üretici enflasyonu yüzde 115. Bu haliyle bile aradaki fark 54 puan. Tarihimizde üretici ve tüketici enflasyonu arasında böyle bir makas daha önce hiç yaşanmadı. Ne yazık ki, turpun büyüğü halen heybede.

Ahmet Davutoğlu: Hayat pahalılığı ateş gibi yakıyor

''Sn. Erdoğan, inandırıcılığı kalmayan TÜİK’e göre bile yıllık enflasyon TÜFE’de %61,14 ÜFE’de ise %114,97. Biz bıraktığımızda tek haneli olan rakamları TÜFE’de iki, ÜFE’de üç haneye çıkarmayı nasıl başardınız?''

Gültekin Uysal: Milletin sofrasından ekmeğini çalmaya devam

''Milletin sofrasından ekmeğini çalmaya devam… Hiç utanmadan, sıkılmadan bir de ‘vatandaşı enflasyona ezdirmedik’ demiyorlar mı! Akp/Erdoğan’ın, ‘BATIL’ iktisadi hezeyanlarının bedelini 84 milyon ödüyor!''

Ali Babacan: Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz

Rakamları Ayarlama Enstitüsü %61, bağımsız araştırmacılar %142 enflasyon açıklıyor.

Bu kontrolden çıkmış olan enflasyon seviyesini ilk dönemimizin sonunda yeniden tek haneye düşüreceğiz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1408720/muhalefetten-enflasyon-rakamlarina-ilk-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.