Balbay: "İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmış gibi hareket ediyor”

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Meral Akşener’in parti yönetimindeki değişikliklerle liderliğini perçinlediğini söyledi. Yerel yönetimlerde CHP ile ortaklığın sürdüğünü belirten Balbay, “İYİ Parti de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmış gibi hareket ediyor” dedi.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2022, Pazartesi - 14:26
Balbay: "İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmış gibi hareket ediyor”

Mustafa Balbay, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

İYİ Parti’de son yapılan değişiklikleri değerlendiren Balbay, “Meral Hanım kongreleri dört dörtlük başaramıyor. Son iki kongrede de parti yönetimi istediği gibi oluşmadı. Son kongrede de sorun oldu. Ama sonrasında iyi toparlıyor. Halkın nabzını tutuyor. Halkta kabul gören bir lider. Ama teşkilat başka bir şey” dedi.

"Meral Akşener liderliğini perçinlemiş oldu"

Balbay şöyle devam etti:

“Koray bey genel başkanlık iddiasında bulunmuş bir isimdi. Yavuz Ağıralioğlu da  kanaat önderliği iddiasında olan bir kişiydi. O kişileri bir nebze kenara çekerek aslında kendi liderliğini de perçinlemiş oldu.”

Bu değişimin tabanda ve kamuoyunda olumsuz bir hava yaratmadığına işaret eden Balbay, Akşener’in, AKP’nin hamlelerine karşı bir önlem almış olabileceğine de dikkati çekti.

Balbay, iktidar adaylarından birisi olan  İYİ Parti’de kopmalar beklemediğini vurguladı.

"İBB ve ABB'de CHP-İYİ Parti ortaklık ruhu devam ediyor"

İYİ Parti ve CHP’nin yerel yönetimleri kazanma süreci ve sonrasındaki uyumuna da işaret eden Balbay şunları söyledi:

“İYİ Parti ve CHP 2019'da bir zafer elde etmenin tadına vardı. Ben aylar önce İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ettiğimde benden sonraki ziyaret eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı'ydı. Orada yerel yönetimlerdeki ortaklık devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de öyle durum var. Sözcüklere dökmek çokta doğru olmaz. Ama İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde.. Zaten Mansur Yavaş'ta Millet İttifakı'nın desteğiyle geldiğini biliyor. İYİ Parti de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmış gibi hareket ediyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1408766/balbay-iyi-parti-ankara-buyuksehir-belediyesini-kazanmis-gibi-hareket-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.