İsmail Tatlıoğlu bankalara yüksek faizlerle yapılan ödemelere dikkat çekti

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu​, hazinenin yüksek oranlarla bankalara ödeme yaptığı belirterek "Bu para vatandaşın cebinden çıkıyor. Enflasyon bu yüzden yüksek" dedi.
Ecem Çetin
|
05 Nisan 2022, Salı - 13:17
İsmail Tatlıoğlu bankalara yüksek faizlerle yapılan ödemelere dikkat çekti

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Tatlıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Faiz ve kuru kontrol altına aldık" sözlerine tepki gösterirken "Onun ne faizden ne kurdan ne de sistemden haberi var. Sayın Nebati'nin üzerinde oturduğu koltuktan, o mekanizmalardan haberi yok" dedi.

Hazinenin yüksek oranlarla bankalara satışlar yaptığı ifade eden Tatlıoğlu "7 ay önce Merkez Bankasının bankalara verdiği faiz yüzde 18'iken, Hazine yüzde 16,5'ten borçlanıyordu.  20 bantlarında bir ticari kredi faizi var. Şimdi yüzde 14'e indirdik. Hazine yüzde kaç ile borçlanıyor? Yüzde 27 ile borçlanıyor. Bankacı olarak düşünün Merkez Bankasından yüzde 14 ile para alıyor musunuz? Hazineye yüzde 27'den veriyorsunuz. Yüzde 13 ne yapıyorsunuz? Bankalar hazine kağıdını nereden almalı? Müşterilerden toplayacağı mevduattan almalı. Tasarrufu arttırmalı. Bu kurumlar aynı devletin." dedi.

"Enflasyon bu yüzden yüksek"

Faiz oranlarına "Böyle bir şey olur mu?" diye tepki gösteren Tatlıoğlu, enflasyonun yüksek olmasının bu aradaki farkın vatandaşın cebinden çıkmasından kaynaklı olduğunu söyledi.

Kur korumalı mevduat hesabına geçenlere ödenen faiz oranına da değinen Tatlıoğlu, 23 Mart itibarıyla döviz bozdurulduğunda yüzde 107 faiz ödendiğini aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1409853/ismail-tatlioglu-bankalara-yuksek-faizlerle-yapilan-odemelere-dikkat-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.