Cahit Özkan: 5 birleşime katılmazsa gerekeni yapacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, hakkında yakalama çıkarılan HDP'li Semra Güzel'le ilgili "İç tüzük çerçevesinde beş birleşime katılmadığı tespiti halinde, iç tüzük ve Anayasa’nın mazeretsiz şekilde katılmama durumu tespit edildikten sonra gereğini yapacağız" dedi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 15:24
Cahit Özkan: 5 birleşime katılmazsa gerekeni yapacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 

PKK kampında teröristlerle fotoğrafının çıkmasının ardından yasama dokunulmazlığı kaldırılan, hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Semra Güzel hakkında açıklamalarda bulunan Özkan, Güzel'in TBMM'de 5 birleşime katılmaması halinde gerekeni yapacaklarını söyledi.

Özkan, "Yasaları, hukuk kurallarını sadece mahkemeler yerine getirmez. Aynı zamanda devletin bütün kurum ve kuruluşları yasaların, Anayasa’nın emirlerini yerine getirmek zorundadır. Parlamento olarak bu çerçevede bir milletvekilinin nasıl parlamento çalışmalarına katılması gerektiği, bu çalışmaları nasıl takip etmesi gerektiği konusunda yaklaşımımız nettir. Hukukumuz, Anayasamız, iç tüzüğümüz neyi gerektiriyorsa parlamento çatısı altında takibini yapacağız. Dokunulmazlığın kaldırılması akabinde ilgili milletvekili hakkında verilen yakalama kararı icra edilmek üzere ilgili makamlara ulaştırılmıştır. Bu çerçevede kolluk güçlerinin yapacağı çalışmalar neticesinde yargısal süreç aşamasında mahkemelerin kararları yerine getirilecektir. Parlamento çalışmalarını takip etmeyen, parlamentoda milletimizin vermiş olduğu yetkiyi yerine getirmeyen milletvekilleriyle ilgili gerekli adımları atmaktan geri durmayacağımızı ifade etmek isterim. Bununla ilgili milletvekili iç tüzük çerçevesinde beş birleşime katılmadığı tespiti halinde iç tüzük ve Anayasa’nın mazeretsiz şekilde katılmama durumu tespit edildikten sonra gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1410128/cahit-ozkan-5-birlesime-katilmazsa-gerekeni-yapacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.