Faik Tunay: "Böyle bir iktidarın nasıl peşinden gideceksiniz?"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, kriz dönemleri dahil 40 yıldır kesintisiz dünyanın en zengin 20 ülkesinden biri olduğunu belirterek, “Maalesef 2022’de ilk defa bu ligden düşeceğiz. Demek ki işler iyi gitmiyor” dedi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 21:26
Faik Tunay: "Böyle bir iktidarın nasıl peşinden gideceksiniz?"

Faik Tunay, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Tunay, Türkiye’nin 1980 askeri darbesinden sonra kesintisiz olarak dünyanın en zengin 20 ülkesi arasında olduğunu hatırlattı.

1994 ve 2001 krizinde dahi Türkiye’nin bu ligde yer aldığına işaret eden Tunay şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1980 Askeri Darbesi'nden sonra kesintisiz olarak bu seneye kadar dünyanın en zengin 20 ülkesi arasındaydı. G-20’de, 19 ülke vardır ve bir tane de AB vardır G-20 olarak adlandırılır. Bu 20 ülke dünyanın GSMH olarak en büyük, en zengin ülkeleridir. Türkiye, 1980 Darbesi'nden sonra 2001 krizi de dahil olmak üzere hiçbir zaman bu ligden düşmemişti. İlk defa 2022 yılında bu ligden kuvvetle muhtemel düşecek. Arzu etmeyiz. Ülke hepimizin ülkesi. Türkiye 40 yıl sonra G-20 liginden düşüp bir alt lige geçecek. Ama G-20’nin toplantılarına çağrılmaya devam edecek. Bu iktidar orada da algı operasyonunu yapıp biz hala G-20’deyiz diyebilir. Bunlar algı operasyonlarına alışık. Demek ki işler iyiye gitmiyor.”

Faik Tunay, milli gelirin bir ara 12 bin doları aştığını ama şimdi yokuş aşağı inmekte olduğunu ifade etti.

 İktidarın yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele vaadiyle geldiğini hatırlatan Tunay, “Eski iktidarlarda ne eleştiriyorlarsa hepsi gerçek oldu. Simit olmuş 3,5 TL. Her gün dehşet zamlar ardı ardına geliyor. Böyle bir iktidarın peşinden nasıl gideceksiniz?” diye sordu.

“Bu ülke Adnan Kahveci gibi bir Maliye Bakanı gördü. Şimdi de Nureddin Nebati gibi bir Hazine ve Maliye Bakanı gördü” diyen Tunay, “işler iyi gitmiyor” eleştirisine Nebati’nin “Gözlerime bakın ışıltıyı görüyor musunuz?” şeklinde cevap vermesini eleştirdi. Faik Tunay, “Bu ülkenin şanssızlığı bu. Ekonomi gözlerdeki ışıltıyla çözülecek durumda değil” ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1410916/faik-tunay-boyle-bir-iktidarin-nasil-pesinden-gideceksiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.