Tunay: “Devri sabık, AKP’ye üye olan herkesi kapsayacak bir şey değil.”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, "Devri sabık yaratacağız" söylemiyle sadece suça karışan, yolsuzluğa bulaşan ve harama boğulanları kastettiklerini söyledi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 22:41
Tunay: “Devri sabık, AKP’ye üye olan herkesi kapsayacak bir şey değil.”

Faik Tunay, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Tunay, Devri sabık söyleminin başta DEVA ve Gelecek Partisi olmak üzere Millet İttifakı’nda rahatsızlık yarattığı” şeklindeki hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Devri Sabık ile suça bulaşanları kastediyoruz”

“Devri sabık ne demek? Devri sabık, Adalet ve Kalkınma Partisine üye olan herkesi kapsayacak bir şey değil. Suça bulaşmış, yolsuzluğa bulaşmış, suiistimalin içerisine girmiş, kul hakkı yemiş, harama boğulmuş insanları kastediyoruz. Devri sabık ne demek? Mahkemeler, kelepçeler… Haşa böyle bir şey yok. Bugün başkanlık divanında da konuştuk. Soruyorlar, ‘devri sabıkı nasıl yaratacaksın?’ Daha önce nasıl başkanlar yüce divana gittiler. Devri sabıkı yaratacak tek kurum TBMM’dir, milletvekilleridir.”

Faik Tunay, “En çok bağıranlar en çok pisliğe batanlar

Yiyeceksin içeceksin kıracak dökeceksin sonra da elini kolunu sallayıp gideceksin. Bu mümkün değil” şeklinde konuştu.

Tunay şöyle devam etti:

"Yolsuzluğa bulaşanlar Yüce Divan’a gidecek, yargılanacak”

“ Yolsuzluğa bulaşmış, kul hakkı yemiş, rüşvete batmış insanlar TBMM’de milletvekillerinin oylarıyla Yüce Divan’a gidecekler. Orada aklanırlarsa başımızın üstünde yerleri var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bunun çok örneğini gördük. İfademizi egzajere ediyorlar bunu bile bilerek yapıyorlar. ‘Biz gidersek bizi hapislere tıkacaklar’ diyorlar. Bir korkunuz mu var? Demokrat Parti yine diyor ki çözüm yeri TBMM’dir, gazi Meclisimizdir.”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, yolsuzluğa bulaştığına ilişkin hakkında iddialarla ilgili son kararı yargının vereceğini vurguladı.

Tunay, “Elbette aklananların başımızın üstünde yeri var” ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1410968/tunay-devri-sabik-akpye-uye-olan-herkesi-kapsayacak-bir-sey-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.