Ahmet Davutoğlu partisinin 5 temel ilkesini açıkladı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde partisinin 5 temel ilkesini açıkladı. Davutoğlu "Biz emaneti ehline vereceğiz. Bir gün dahi Hazine tecrübesi, Maliye tecrübesi ve Merkez Bankası tecrübesi olmayanlarına emanet vermeyeceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2022, Çarşamba - 09:44
Ahmet Davutoğlu partisinin 5 temel ilkesini açıkladı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul'da düzenlediği iftar yemeğinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının partinin 5 ilkesini açıklaya Davutoğlu şunları söyledi;

1. Ötekileştirmeyen, kutuplaştırmayan siyaset

2. İnsan yaraşır hayat standarttı oluşturmak

3. Mutlak eşitlik

4. Ehliyet

5. Temiz siyaset

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Siyasi iklimi değiştirmek istiyoruz"

"Siyasetimizin ana ilkelerini temsil eden 5 temel ilkede sohbet etmek istiyorum. Ülkemizde ötekileştirmenin, kutuplaştırmanın ağırlıklı olduğu bir siyasi iklim içerisindeyiz. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi dışlayan ötekileştiren siyasi bir iklimde Gelecek Partisi olarak bütün bu iklimi değiştirmek üzere diyoruz ki; 'Gelin hep beraber bu topraklara sevgi tohumu ekelim."

"Fitrenin günlük hesaplaması asgari ücretin üzerinde"

"İkinci önemli ilkemiz insan onuruna yaraşır bir hayat standardı. Çok zor bir kara kış geçirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı fitre açıklamasında bulundu. 1 kişinin 1 günlük fitre miktarı günlük fitre 40 TL. 4 kişilik bir ailenin 30 günlük fitresi 4 bin 800 lira yapıyor. 4 bin 800 lira asgari ücretin üzerindedir. İktidara geldiğimizde ilk hedefimiz gelir adaletini sağlamak üzere Avrupa Birliği standartlarında bir geçim altyapısı kurmak üzere bütün ücretlilerin şartlarını iyileştirmek için bir bütçe planlaması yapmak olacak. 2016 yılında asgari ücret Avrupa Birliği'nin ortalamasıydı. Şu anda asgari ücret Avrupa Birliği'nin en düşük ücreti durumunda. "

"Mutlak eşitlik"

"Bütün bunların olabilmesi için üçüncü temel ilkemiz ötekileştirmeye karşı mutlak eşitlik, geçim sıkıntısına karşı insan onuruna yarışır bir hayat standardı ve adalet. Başta gelir adaleti olmak üzere adalet kavramının, adalet ilkesinin olmadığı hiçbir toplumda barış, huzur olamaz. Biz size kimsenin hakkının hukukun göz ardı edilmediği yeni bir adalet sistemi taahhüt ediyoruz. Salı günü yargıda reform paketimizi açıklayacağız. "

" Biz emaneti ehline vereceğiz"

"Dördüncüsü ehliyet, ehliyet, ehliyet... Her fırsatta Nass'tan bahsedenler, faiz düştükçe enflasyon da düşecek deyip faizi indirip Türkiye'yi enflasyonun en yüksek 4.ülkesi edenlere sesleniyorum. Biz emaneti ehline vereceğiz. Bir gün dahi Hazine tecrübesi, Maliye tecrübesi ve Merkez Bankası tecrübesi olmayanlarına emanet vermeyeceğiz. Mülakatı kaldıracağız. Mülakat gidecek liyakat gelecek. Bizim yönetimimizde kimse ehil olmadığı bir makama gelmeyecek. Kur korumalı mevduat adı altında katmerli faize 40 milyar Türk lirası Hazine'den ödenecek. Bu 40 milyarı alacak rantiye sınıfı, bu halka ne sağladı da hangi teri döktü de bu 40 milyarı alacak?

" Siyasi ahlak yasasını getireceğiz"

5. ilkemiz temiz siyaset... Bütün ihale yolsuzluklarının, imar rantiyelerinin ve Hazine'den kaynak aktararak büyük servet edinme yöntemlerinin hepsini sonlandıracağız. Her bir kuruşun hesabını soracak denetlenebilir bir sistem getireceğiz. Bugün kul hakkı göz ardı ediliyor. Siyasi ahlak yasasını getireceğiz, imar yasasını getireceğiz, ihale yasasını baştan aşağı yeniden düzenleyeceğiz. En önemlisi siyasi iklimi, ekonomik iklimi öylesine değiştireceğiz ki Türkiye'de kimse yolsuzluk yapamadığı gibi kimsenin aklının ucundan bile yolsuzluk geçemeyecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1411151/ahmet-davutoglu-partisinin-5-temel-ilkesini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.