ATO'dan sabit fiyat uygulamasına destek

ATO Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakende Ticareti Komite Başkanı Ali İhsan Gürel, gündeme gelen 20-25 üründe fiyat sabitleme uygulamasını destekleyeceklerini söyledi. Gürel ancak bu uygulamanın enflasyonu düşürmeyeceğini, günü kurtarmaya yönelik bir çözüm olacağını vurguladı.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2022, Perşembe - 12:32
ATO'dan sabit fiyat uygulamasına destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) 7 No'lu Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakende Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Ali İhsan Gürel, Ak Parti MKYK'da gündem gelen un, tuz, şeker, sıvı yağ ve bebek bezi gibi 20-25 kalem ürünün fiyatının sabitlenmesine ilişkin Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu.

Gürel, böyle bir uygulama olursa canı gönülden destekleyeceklerini belirterek "Dar gelirli vatandaşımızın ürünlere ulaşmasını isteriz. Keşke bütün kalemlerde olabilse. Çünkü insanların ihtiyacı çok fazla. Doğru bir yaklaşım." dedi. Ali İhsan Gürel sadece 20 kalem üründe değilde genel olarak bir ucuzlamanın gerekli olduğunu ifade etti.

Mağazalarında 14-15 bin kalem ürün bulunduğunun aktaran Gürel, 20-25 üründe yapılacak düzenlemenin ise enflasyona bir etkisi olmayacağına vurgu yaptı.

"Günlük çözümlerle bu yürütülemez"

Çıkan haberlerle ilgili bir belirsiz olduğunun altını çizen Gürel, bir alt yapı veya formül oluşturmadan sabit fiyatlamanın mümkün olmadığını söyledi.

"Nasıl uygulanabilir?" sorusuna ise Gürel "Şu anda baskılayarak, sübvanse ederek, çiftçinin zararı karşılanarak uygulanabilinir. Yıl sonuna kadar da devam eder. Ancak önemli olan istikrarlı bir ekonomi sistemi, günlük çözümlerle bu yürütülemez" dedi.

Ürün fiyatlarındaki düşüş için üretimin şart olduğunu belirten Gürel "Bu pahalılık  üretimdeki eksikliğimizden dolayı oluşuyor. Bizim kendimize yetecek kadar üretimimiz olmalı. Dışa bağımlı, dövize bağımlı olduğumuz sürece ucuzluğu hayal bile edemeyiz. Üreteceğiz." şeklinde konuştu.

İnsanlar dürüst olmalı

Ürün fiyatlarındaki yüzde 200-300 artışların ise doğru olmadığını belirterek insanları dürüst olmaya davet etti. Her şeyi devletten beklememek gerektiğine vurgu yapan Gürel denetimlerin de daha çok sıklaştırılabileceğini ifade etti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1415378/atodan-sabit-fiyat-uygulamasina-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.