Fatih Erbakan: Mansur Yavaş değil Kılıçdaroğlu aday olacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş değil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olacağını iddia etti. Erbakan, ilerleyen süreçte ittifak içinde bir kriz çıkabileceğini de öne sürdü.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2022, Perşembe - 13:19
Fatih Erbakan: Mansur Yavaş değil Kılıçdaroğlu aday olacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, gazeteci Alper Altun’un siyasi gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Ankara Masası canlı yayında "Necmettin Erbakan hayatta olsaydı CHP ile olurdu’ ifadelerini kullanmasına bir kez daha tepki gösteren Erbakan "Temel Bey yanlış pozisyonunda bir meşruiyet arıyor. Sokağa dahi çıkamayacak duruma gelmişler. Erbakan Hoca asla 60 yıl sonra Türkiye’nin başına bir CHP’li getirme operasyonuna dahil olmazdı, altılı masada asla yer almazdı. Erbakan Hoca, ‘Osmanlı dönemine zulüm dönemi’ diyen bir CHP’yle asla birlikte olmazdı" İfadelerini kullandı. 

"Mansur Yavaş aday olamaz, Kılıçdaroğlu aday olacak"

Zafer Parti Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olsun' açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığını olası görmediğini,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının daha yüksek ihtimal olduğunu söyledi.Erbakan adaylık belirleme sürecinin Millet İttifakı'nda krize neden olacağını ileri sürdü.

Erbakan sözlerine şöyle devam etti;

"Sayın Kılıçdaroğlu adaylığa son derece ısındı. Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu İstanbul ve Ankara’ya hizmet etmeye devam etsinler gibi bir yaklaşımı var. Son noktada kendisi aday olmak isteyecek gibi. Bizim de zaten söylediğimiz 6’lı masadan Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı yapılması meydana çıkabilir. Bu nedenle de masadaki seçmenin sağ parti olarak nitelendirdiği 5 partiye daha önce çağrıda bulunduk. O masada yer almayın gelin ittifak yapalım. CHP’li bir ismi yeniden Türkiye’nin başına Cumhurbaşkanı olarak getirmenin bir parçası olmayın.

"Cumhurbaşkanı adayıyım"

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Fatih Erbakan’dır Seçmenin kendilerini hiçbir ittifaka yakıştıramadığını belirten Erbakan, seçime tek başına girmeleri halinde partisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını kaydetti

http://www.ankaramasasi.com/haber/1415465/fatih-erbakan-mansur-yavas-degil-kilicdaroglu-aday-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.