Üniversitenin adı değiştirildiği unutuldu! Atama eski ismiyle yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 8 üniversiteye rektör atandı. Atama kararlarında bir detay ise gözlerden kaçmadı. Daha önce ismi İstanbul Topkapı Üniversitesi, olarak değiştirilen İstanbul Ayvansaray Üniversitesine rektör atandığı duyuruldu. İsim yanlışlığıyla ilgili daha sonra yeni yazı yayımlandı.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2022, Cuma - 12:56
Üniversitenin adı değiştirildiği unutuldu! Atama eski ismiyle yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün 8 üniversiteye rektör atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda Sanko, İzmir Tınaztepe, TED, Işık, İzmir Katip Çelebi, Yalova ve Zonguldak Bülent Ecevit üniversitelerine rektör ataması gerçekleştirildiği duyuruldu.

İsim değişikliği unutuldu

Kararda  İstanbul Topkapı Üniversitesine de  Prof. Dr. Emre Alkin'ın atandığı belirtildi. Ancak üniversitenin adı, kararda ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ şeklinde yanlış yazıldı

İstanbul Ayvansaray Üniversitesinin adının, 11 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ olarak değiştirildiği duyurulmuştu.

Yeni bir sayı yayımlandı

Hatanın anlaşılması üzerine Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı yayımlandı. “8/4/2022 tarihli ve 31803 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de, Yönetmelik ile Düzeltme yayımlanmıştır” başlıklı düzeltmede şu ifadeler kullanıldı:

“08/04/2022 tarihli ve 31803 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 07/04/2022 tarihli ve 2022/127 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi” ibaresi “İstanbul Topkapı Üniversitesi” şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.”

devlet-universitenin-adini-degistirdigini-unuttu-olmayan-okula-rektor-atadi-1000891-1.
http://www.ankaramasasi.com/haber/1417309/universitenin-adi-degistirildigi-unutuldu-atama-eski-ismiyle-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.