Op. Dr. Okan Özgür Özturan 'gençlik aşısı' hakkında merak edilenleri anlattı

Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Özgür Özturan, gençlik aşısının 3 tedavi yönteminin bulunduğunu ve en etkili yöntemin ise fibroblast tedavisi olduğunu belirtti.
Büşra Bayrak
|
10 Nisan 2022, Pazar - 16:44
Op. Dr. Okan Özgür Özturan 'gençlik aşısı' hakkında merak edilenleri anlattı

Son yıllarda oldukça popüler olan gençlik aşısı gerçekten yaşlanmaya karşı mücadelede etkili mi? Bir çok insan için kaygı yaratan bu durumu yavaşlatmak, durdurmak ve tersine çevirmek mümkün mü? Gençlik aşısı gerçekten işe yarıyor mu? Dila Erdem'in sunduğu Ankara Masası Yaşam programına  konuk olan Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Özgür Özturan, gençlik aşısı hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladı. 

"Fibroblast tedavisi yüzde 100 etkili "

Gençlik aşısının piyasada yaklaşık 3 şekil kullanımı olduğunu belirten Op. Dr.Özturan, "Birincisi fibroblast tedavisidir. Pahalı bir tedavi yöntemidir. Ciddi kazancı olan hastaların yaptırdığı bir tedavidir. Kulak arkasından ufak bir deri parçası alınıyor, laboratuarda nanoteknolojilerle beraber fibroblast kültürleriyle kendi fibroblastınız çoğaltılıyor. Bir sıvı olarak yeniden yüzünüze enjekte ediliyor. Gerçekten son derece bilimsel yüzde 100 etkili bir yöntemdir. Yaşlanmayla beraber yüzünüzdeki kolajen, elastin ve diğer dokuların eksilmesini tamamlamak için fibroblastımızı arttırmamız lazım. Bu fibroblastın kendi fibroblastımız olmasından dolayı hem uzun süre dayanıyor hem alerjik reaksiyon yok hem de gençlikteki fibroblast sayınız neyse ona erişiyorsunuz. Bu sayede yüzünüzde gençleşiyor." diye konuştu. 

"En ekonomik yöntem PRP"

İkinci yöntemin PRP tedavisi olduğunu belirten  Özturan, fibroblast tedavisine göre çok daha ekonomik ve kliniklerde 10 dakika içerisinde uygulanabilen bir yöntem olduğunu vurgulayarak,"PRP’de en güzel işlemlerden biridir. Kendi kanınızda Platelet Rich Plasma (PRP) denen platelet hücreler var. Bunlar bizim yara kabuğunda gördüğümüz hücrelerdir. Kanımızı pıhtılaştırıyorlar, kan hücreleriyle beraber bir bağ oluşturuyorlar, kabuk oluşturuyorlar. Ve bu kabuk oluştururken yani ölürken diyelim içinden ICF diye bir molekül salgılanıyor. Bu molekül insanoğlunda yara iyileşmesini başlatan molekül. Yani bilimsel olarak platelet nereye verilirse orada parçalanırken bu yara iyileşmesini ortaya çıkartıyor. Biz bunu alıp deriye verdiğimizde yara olmadığı halde yara iyileşme etkileri görmeye başlıyoruz. Yüzde ne oluyor?  Mesela damarlanmada artış, yüzde bağ dokusunda artış, elastin kolejen liflerde artış, gerginlikte artış, dermistte kalınlaşma, renk kontrastında azalma, pigmentasyon dediğimiz olaylarda azalma gibi şeylerle derinin kalitesinde artış yaşanıyor.  Bu sayede bir gençleşme oluyor." ifadelerini kullandı.

"Kanıtlanmış bilimsellikleri yok"

Özturan, üçüncü yöntemin ise ilk molekül mezoterapi ürünü olduğunu ancak  diğerleri kadar kanıtlanmış bilimselliklerinin olmadığını söyledi. 

Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Özgür Özturan, "Mezoterapi grubunda olan ama laboratuvarda hazırlanmış işte hyalüronik asit, çapraz bağ olmayan private, vitaminler, değişik maddeler bunlarda yine gençlik aşısı olarak satılıyor. Zaten gençlik aşısı olarak çıkan ilk molekül mezoterapi ürünü. Diğerleri ondan sonra o gençlik aşısı adını kullandıktan sonra hepsi gençlik aşısı diye çıktılar. Bunların tabi kendilerine göre bilimsellikleri var ama diğerleri kadar kanıtlanmış bilimsellikleri yok. Yabancı bir cisim oldukları için etkileri biraz daha fibroblast ve PRP’ye göre daha düşük. Ekonomik olarak PRP’den daha pahalılar. Ama ciddi hasarı olan hastalarda fibroblastı ödeyemeyecek hastalarda PRP ile beraber ya da ayrı olarak yapıldığında güzel etkileri var." dedi. 

Merdiven altı estetiğe dikkat

Gençlik aşısını mutlaka plastik cerrah, dermatologlar gibi uzmanlar tarafından yaptırılması gerektiği uyarısında bulunan Özturan, "Eskiden’ artık yaş benden geçti’ derlerdi şimdi yaş benden geçti diye bir şey yok. Özellikle 50 yaş, 60 yaş üzeri gelenler oluyor. Eskiden ayıptı şuydu buydu ama artık o da kendi bariyerlerini yıkıyor. Mezoterapi her yaşta yapılabilinir. Önemli olan şey şu mezoterapinin endikasyonunu iyi koymak lazım. Yani plastik cerrahi, dermatologlarla beraber bu işin uzmanı olan kişilerle yapmak lazım. Maalesef merdiven altı dediğimiz estetik yerleri çok fazla var" şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1420782/op-dr-okan-ozgur-ozturan-genclik-asisi-hakkinda-merak-edilenleri-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.