Gültekin Uysal aday profillerine ilişkin kriterlerini açıkladı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı'nın aday profillerine ilişkin yaptığı açıklamada 3 ölçüt sıralarken "20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" kriteri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na gönderme olarak yorumlandı.
Ankara Masası
|
11 Nisan 2022, Pazartesi - 10:47
Gültekin Uysal aday profillerine ilişkin kriterlerini açıkladı

Genel seçimin yaklaşmasıyla beraber cumhurbaşkanı adayı henüz belli olmayan Millet İttifakı'nın ne yapacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda birçok isim ortaya atılırken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"Aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir"

Gültekin Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; 'AK Parti veya birilerinin gönlü istedi' diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!" ifadelerini kullandı.

6'lı masanın ortağı Gültekin Uysal, muhalefetin cumhurbaşkanı adayının 3 kriterini paylaştı! İlk madde kriz çıkarır

Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili 3 ölçü

Uysal, paylaşımının devamında, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" dedi.

Davutoğlu ve Babacan'a gönderme mi?

Uysal'ın bu paylaşımı, altılı masada birlikte oturduğu DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'de üst düzey görevlerde bulunması dolayısıyla dikkat çekti.

6'lı masanın ortağı Gültekin Uysal, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için 3 kriter paylaştı! İlk madde kriz çıkarır
http://www.ankaramasasi.com/haber/1421313/gultekin-uysal-aday-profillerine-iliskin-kriterlerini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.