Hac kontenjanları belli oldu mu? Ali Erbaş'tan açıklama...

Ankara'da iftarda medya mensuplarıyla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'ın bu yıl hac ibadeti için ülke içinden ve dışından toplam 1 milyon ziyaretçiyi kabul edeceğini, ancak Türkiye’ye ayrılacak kontenjanla ilgili detayların gelecek haftalarda açıklanacağını söyledi.
Ankara Masası
|
14 Nisan 2022, Perşembe - 06:45
Hac kontenjanları belli oldu mu? Ali Erbaş'tan açıklama...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, medya mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı yemekhanesinde düzenlenen iftar programında konuşan Erbaş, Ramazan ayının iyiliğe, güzelliğe, bolluk ve berekete vesile olmasını diledi. Ramazan'ın bir ibadet mevsimi olduğunu ifade eden Erbaş, ''Varoluşumuzu değerli ve anlamlı kılan ibadetlerimizin önemli bir kısmı, bu aya mahsus olarak emredilmiştir. Ayrıca oruçlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, namazlarımız, sadakalarımız ve tüm iyiliklerimizle bu ay ruhumuzu dirilten ve kulluk bilincimizi güçlendiren bir bereket iklimidir.'' dedi.

Erbaş, Ramazan ayının müminlere yiyip içtiklerinden konuşup yazdıklarına, beşeri ihtiyaçlardan sosyal ilişkilere kadar bütün hayatı Allah’a kulluk ve sorumluluk ekseninde sürdürme iradesi kazandırdığını söyledi. Ramazan'ın bir Kur’an mektebi olduğunu dile getiren Erbaş, ''Bizlere her türlü iyiliğin ve güzelliğin yollarını öğreten ve insanlığın ufkunu aydınlatan Kur’an-ı Kerim bu ayda nazil olmuştur. Kur’an, bize kim olduğumuzu, dünyaya niçin geldiğimizi, buradaki sorumluluklarımızı ve nereye gideceğimizi öğreten bir hayat rehberidir. Getirdiği hakikatler ve ilkelerle bizleri en doğru olana yöneltir. Rabbimizle, kendimizle ve çevremizle ilişkilerimizde samimiyete, itidale ve doğruluğa davet eder. İyiliğin, güzelliğin, merhametin, yardımlaşmanın ve bir arada yaşamanın yollarını öğretir.'' diye konuştu.

"Türkiye'nin hac kontenjanını Suudi Arabistan açıklayacak"

Bu yılki hac için Türkiye'ye ne kadar kontenjan ayrılacağıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Erbaş, Suudi Arabistan'ın bu yıl hac ibadeti için ülke içinden ve dışından toplam 1 milyon ziyaretçiyi kabul edeceğini, ancak detaylarının gelecek haftalarda açıklanacağını duyurduğunu hatırlattı. Erbaş, Türkiye'nin hac kontenjanını Suudi Arabistan'ın açıklayacağını belirterek, ''Daha önce en son hacca götürdüğümüz miktarın hiç olmazsa yarısı olur diye tahmin ediyorum ama bu benim umudum, arzum. Net rakamı Suudi Arabistan açıklayacak.'' diye konuştu.

"65 yaşını geçmiş olanlar bu yıl hacca gidemeyecek"

İki yıldır hac için bekleyenlerin bulunduğunun hatırlatılması ve bu yıl kura yönteminin nasıl yapılacağına ilişkin soru üzerine Erbaş, şunları söyledi:

''2020'de hacca götüreceğimiz vatandaşlarımızın kuralarını çekmiştik. O kurada 84 bin vatandaşımızın kurasını çektik. Yani hazır bekleyen şu anda 84 bin kardeşimiz var. Bu 84 binden ilk 30 bini ya da 40 bini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız. Yalnız şöyle bir şey var, 65 yaşını geçmiş olanlar bu yıl hacca gidemeyecekler. Böyle bir üzüntülü karar var maalesef. Suudi Arabistan'ın almış olduğu kararda 1 milyon hacı alınacak ama Covid-19 nedeniyle 1 milyonun içinde 65 yaşını geçenler olmayacak.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1425414/hac-kontenjanlari-belli-oldu-mu-ali-erbastan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.