Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na eleştiriler

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2014 ve 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmamasının hata olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
14 Nisan 2022, Perşembe - 09:30
Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrıldıktan sonra çalışmalarını sürdüren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnce, 'Muhalefetin adayı kim olacak?' tartışmalarına ilişkin konuşurken, 'Adayımız Mansur Yavaş' diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a " Bir partinin genel başkanının başka bir partinin üyesini aday olarak göstermesini doğru bulmuyorum" ifadeleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştirilerini yönelten İnce, Kılıçdaroğlu'nun  2014 ve kendisinin aday olduğu 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmamasını hata olduğunu ifade etti.

İşte İnce'ye yöneltilen sorular ve yanıtları;

" Ucube bir sistem"

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, yüzde 50+1’in de etkisiyle arka arkaya siyasi partiler kuruluyor. Siz kurulan partilere nasıl bakıyorsunuz?

50+1 sistemi ucube bir sistemdir. Bu sistemi savunuyor değilim. Başkanlık desen başkanlık değil, parlamenter sistem desen o da değil. Ucube bir sistem. Yeni kurulan siyasi partilere de başarılar diliyorum. Ama yeni kurulan ya da eski, bütün siyasi partilere bir önerim var. Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor. Böyle bir ortamda siyasi partiler hazine yardımı almasınlar. Üyelerinin aidatlarıyla süreci götürsünler. Hazine yardımını da fakir, fukaraya bağışlayalım.

"2014  ve 2018 hatadır"

-Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olacağı iddia ediliyor. Siz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir siyasi partinin genel başkanı, aday olmaya mecburdur. Kılıçdaroğlu’nun 2014’te ve 2018’de aday olmaması hatadır zaten. Bir siyasi partinin amacı ülkeyi yönetmek, iktidar olmaktır. Siyasi partinin bir numaralı ismi de genel başkanıdır. Başpehlivan varken yarışa başka birinin girmesi doğru olmaz zaten. Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Muharrem İnce yapmamalıdır. Öteden beri bunu savunuyorum ben. Ama Sayın Kılıçdaroğlu şunu düşünüyor olabilir: "Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Muharrem İnce aday olduklarında kazanma şansları yoktu. Ben koltuğumu koruyayım. Şimdi ekonomi çok bozuk. Kazanma şansı var, onun için aday olayım." Böyle diyor olabilir. Ama bu yanlış bir hesaptır. Doğru bir hesap değildir. Aday olmalı mı derseniz, aday olmalıdır. Bu sistemi beğenmiyorum ama sistemin de durumu bu olduğuna göre aday olmalıdır. Aday olmaya mecburdur.

" O zaman partiyi niye kurdun?"

-Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olması gerektiğini söyledi. Bu açıklamayı nasıl değerlendirdiniz?

Bir partinin genel başkanının başka bir partinin üyesini aday olarak göstermesini doğru bulmuyorum. Yani kendisi çıkıp aday olmalıdır, doğrusu budur. O zaman partiyi niye kurdun? Partiyi kurmasaydın o zaman.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1425472/muharrem-inceden-kilicdarogluna-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.