Serhan Yücel:“Yassıada’yı otele dönüştüren sefillik Adnan Menderes’in adını ağzına alamaz”

Demokrat Parti Genel Sekreteri Doç. Dr. Serhan Yücel, AK Partili Hüseyin Yayman'ın "Adnan Menderes partisini CHP'yle aynı masada oturduğu görseydi, kahrından ölürdü" sözleriyle başlayan tartışmalara ilişkin "Menderes AK Partililerin çözüm sürecinde söylediklerini duysa acaba ne derdi?" dedi.
Ankara Masası
|
14 Nisan 2022, Perşembe - 13:29
Serhan Yücel:“Yassıada’yı otele dönüştüren sefillik Adnan Menderes’in adını ağzına alamaz”

Demokrat Parti Genel Sekreteri Doç. Dr. Serhan Yücel, Ankara Masası canlı yayınına konuk olan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın "Adnan Menderes partisini CHP'yle aynı masada oturduğu görseydi, kahrından ölürdü. Kendini idama götürenlerle partisinin aynı masada oturduğunu görseydi bence Gültekin Uysal'ı o partiden atardı" sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İttifak ortaklıkları

Demokrat Parti ve CHP'nin 6'lı masanın bir unsur olduğuna vurgu yapan Yücel, 30 yıl önce yapılan ittifaklardan örnekler verdi.

Yücel "14 Nisan 1992, DYP, SHP koalisyonu. Demirel başbakan, Erdal İnönü başbakan yardımcısı. Ondan 30 yıl önce İsmet İnönü başbakan, Adalet Partisi koalisyon ortağı. Ondan da 30 yıl önceye gidelim 14 Nisan 1932 Adnan Menderes CHP milletvekili" dedi.

"Malın sahibi ortada" diyen Yücel kimsenin Demokrat Parti'yi dışarıdan eleştiremeyeceğini belirtti.

"AK Parti uçlardan uçlara savruluyor"

Çözüm sürecinde AK Parti'nin söylediklerini hatırlatan Yücel "Acaba Menderes onları duysa ne derdi?" dedi. Yücel sözlerini "1961'de idam edildiğinde neredeydi? Yassıada'yı otel yapma zihniyetine kimler sahip çıktı? Hangi parti döneminde bu sefalet, rezalet yaşandı." şeklinde tamamladı.

"Bizim CHP'yle koalisyon ortaklığımız oldu ve bunlarda hep Türkiye kazandı" diyen Yücel "Ak Parti kiminle koalisyon kurdu? Osman Öcalan'la ittifak kuruyor bir bakıyorsunuz MHP'yle kuruyor. Aşırı uçta konumlanıp devleti ele geçirme mantığıyla hareket ettiği için uçlardan uçlara savrulan bir parti görüyoruz."dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1425951/serhan-yucelyassiadayi-otele-donusturen-sefillik-adnan-menderesin-adini-agzina-alamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.