Mithat Sancar oy hedeflerini açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldığı canlı yayında herhangi bir ittifak içinde yer almayacaklarını belirtirken, hedeflerinin yüzde 15 oy oranı olduğunu söyledi. Sancar "Bu iktidarı göndermek için yüzde 60'a yakın bir hedef koymanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2022, Cuma - 11:35
Mithat Sancar oy hedeflerini açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın konuğu oldu.

Sancar oy hedeflerine, seçim ittifaklarlarına ve Demirtaş’ın adaylık çıkışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olarak meydanlarda dolaşacak. Tüm bunları düşündüğünüzde iktidarın seçimle gönderilebilmesi için sizin güçlü bir çoğunluk yakalamanız gerekiyor. Yani yüzde 51-49 olmaz. Öyle bir hedef koymalısınız ki bu yüzde 60'lara yakın olmalıdır” ifadelerini kullandı.

"Kendi ittifakımız var"

Sancar, "Parlamento seçimleri için herhangi bir ittifaka girme arayışımız yok dedik. Bu tutumumuz devam ediyor. Çünkü bizim kendi ittifaklarımız var. Bu ittifaklarımızı büyütme isteğimiz var" dedi.

"Hedefimiz yüzde 15"

Toktaş'ın "Şu an oluşturduğunuz yapıyla kaç milletvekili hedefliyorsunuz" sorusu üzerine Sancar, "Hedefimiz şu parlamentoda öyle geniş bir demokrasi gücü ortaya çıksın ki hiç bir iktidar o güç hesaba katılmadan, herhangi bir şey yapamaz halde olsun. Yani şunu demek istiyoruz, 600 milletvekili varsa çoğunluk ancak demokrasi ittifakıyla sağlansın. Oy oranı olarak hedefimiz de yüzde 15'in üstüdür. Biz yüzde 15'i kendimize baraj ve çıta olarak belirledik."

Güvenlikleri anket şirketlerinden sonuçları aldıklarını belirten Sancar, "Kamuoyuyla anket paylaşan şirketler HDP'yi yüzde 11 ile 13 arasında sonuç gösteriyorlar. Güvendiğimiz anket şirketleri HDP'nin yüzde 15'in üzerine tırmandığını söylüyorlar" dedi.

Demirtaş'ın adaylık açıklaması

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'ben hala adayım' sözlerini de bir soru üzerine değerlendiren Mithat Sancar, "Daha önce bu kadar açık ve net ifade ettiğini duymamıştım. Ama böyle bir isteği de dile getirmesini yadırganacak bir şey olarak görmüyorum" dedi.

"Senaryolarımızı hazırlıyoruz"

HDP'ye açılan kapatma davasının hatırlatılması üzerine Sancar, "Şimdi şöyle söyleyeyim normal şartlarda böyle bir davanın açılamıyor olması gerekiyordu. Yine normal şartlarda Anayasa Mahkemesi'nde kapatma kararına imza atmayacak üyelerin sayısının çoğunlukta olduğuna inanıyorum. Ancak iktidarın yargı üzerinde ve bütün kurumlar üzerinde nasıl etkisi ve hakimiyeti olduğunu biliyoruz. Çeşitli yöntemlerle istediği kararı çıkartacak bir güç var ortada. Açıkçası biz HDP'yi sonuna kadar savunmak istiyoruz. HDP'yi kapatmamak için her türlü mücadeleyi yürüteceğiz hukuki olarak. Ancak HDP'nin de kapatılabileceği ihtimalini de gözeterek hazırlıyoruz senaryolarımızı. Kapatma kararının çıkması halinde neler yapılacağının da çalışmış durumdayız" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1427210/mithat-sancar-oy-hedeflerini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.