Mansur Yavaş'tan metro çalışmalarına ilişkin açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 3'üncü yıl faaliyet sunumunda metro hattı tartışmalarına son noktayı koydu. Yavaş, Havaalanı Metro Hattı projesi Ulaştırma Bakanlığının 2019-2022 yatırım programında yer almasına rağmen yapılmamasına tepki göstererek "Verin biz yapalım" dedi. Dikimevi-Natoyolu hattını ise onay aşamasında olduğunu söyledi.
Büşra Bayrak
|
15 Nisan 2022, Cuma - 17:20
Mansur Yavaş'tan metro çalışmalarına ilişkin açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı 5'inci Birleşiminde 3 yıldır sürdürdüğü görevi boyunca Ankara'da yaptığı çalışmalarına dair faaliyet sunumu gerçekleştirdi.

Sunumunda son dönemlerde çok konuşulan metro hattı yapımı konusuna da değinen Yavaş, 2014 yılında projesi tamamlanan Havaalanı Metro hattının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının  2019-2022 yılları yatırım programında yer alınmasına rağmen henüz çalışmalarına başlatılmadığını söyledi. 

"Verin biz yapalım"

Yavaş konuşmasında," Şimdi bakın iki de bir diyorsunuz ya ne oldu metro? Fatih Bey az önce sordunuz ya, hani 'metro projesi tamamlandı diye pankartlar asıyorsunuz' diyorsunuz ya. Metro hattının ulaştırma alt yapıya devri 2018 yılında yapılmış. Ulaştırma Bakanlığı tarafından hattın yapımı da yatırım programına alınmış. 2019,2020,2021,2022 yatırım programında yer almasına rağmen proje başlatılmadı. Niye yapmıyorsunuz? Şimdi ben şöyle söyleyeceğim sizlere… Proje yok, bana iki de bir soruyorsunuz niye yapmıyorsunuz diye. Bana şuna söz verin, deyin ki; bununla ilgili sadece burada kullanılacak finansları serbest bırakacağız. Hükümet meclisinde de yatırım programına alınmasını kredinin onaylanmasına söz verin. Verin bana biten Havaalanı Metrosu projesini. Projesi bitti diyorum bak, Ulaştırma Bakanlığı yapamayacaksa verin biz yapalım." dedi. 

" Yardımcı olacak mısınız, engel mi olacaksınız"

Dikimevi-Natoyolu metro hattına ilişkin de konuşan Yavaş," Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem projesi  bu hafta onaylanacak Ulaştırma Bakanlığında. Bu da onaylanırsa, bakın bunu da söylüyorum bu hafta Ulaştırma Bakanlığı bu projeyi onaylarsa yatırım programına alınacak. Kredi için geleceğiz o zaman sizi göreceğiz bakalım ne yapacaksınız. Yardımcı olacak mısınız, engel mi olacaksınız. Bak sizi de davet edeceğim. Hep beraber kazmayı vuracağız Mamak’a. (Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’yi işaret ederek) Senin belediyen, en fazla senin memnun olman lazım. 8 Şubat 2022’de Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem projesi  bakanlığa onaya gitti. Birkaç tane eksik vardı tamamladık." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1427823/mansur-yavastan-metro-calismalarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Koray Sercan Kuru
15 Nisan 2022, 20:02
10 yılda biter artık