Serkan Özcan: “Uysal’ın tweeti hoş olmadı. Böyle olmasa daha iyi olurdu”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 13. Cumhurbaşkanı kriterlerine ilişkin tweetini değerlendirirken “6’lı masada ki uzlaşı havasına iklimine, uygun bir tweet olmadığını düşünüyoruz. Keşke atmasaydı” dedi.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2022, Cuma - 17:06
Serkan Özcan: “Uysal’ın tweeti hoş olmadı. Böyle olmasa daha iyi olurdu”

Serkan Özcan, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

6lı masayı “tarihi öneme sahip bir uzlaşı” olarak niteleyen Özcan,  "Ben 6'lı masada bir uzlaşı görüyorum. Eğer bu uzlaşı olmasaydı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi bir metin ortaya çıkmazdı. Türkiye açısından tarihi bir metin. Yarısı bile gerçekleştirilmiş olsa, çok iyi bir Türkiye geride bırakacağımıza inanırım.” şeklinde konuştu.

Serkan Özcan, şöyle devam etti:

“Sayın Uysal keşke o tweeti atmasaydı”

“ Liderlerin muhatapları liderlerdir. Oradaki o uzlaşı iklimine, o atmosfere aykırı davranmamak lazım. Ben sayın Uysal'ın attığı tweetin , bizim tavrımız çok net. Biz o masada ki uzlaşı havasına iklimine, uygun bir tweet olmadığını düşünüyoruz. Keşke atmasaydı.”

“Alınıp kırılanlar olabileceğini düşünmek lazım”

“Çünkü bu Parti liderleri, birbirleriyle ilişki kurabilen liderler. Liderler, medenice bir tartışma yürütüyorlar. Böyle bir tweetin rahatsız edeceği insanlar var o masada. Sayın Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı ama eski Türkiye Cumhuriyeti Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı. Sayın Babacan, AK Parti'nin yıllarca Başbakan Yardımcılığını yapmış, Ekonomi Bakanlığını yapmış bir insan. Bu insanların, böyle bir cümleden alınabileceğini, kırılabileceğini düşünmek lazım. Bunu direkt o masada onlara söyleseydi. Muhtemelen ilk buluşmada da bir açıklama yapar kendilerine diye düşünüyorum.”

"Hoş olmadı ama liderler buluşmasını etkilemez"

“Bu hoş olmadı. Böyle olmasa daha iyi olurdu.” diyen Özcan, “6’lı masa toplum tarafından satın alındı, benimsendi yani. O benimsenmeye karşılık bizim çok dikkatli olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Gültekin Uysal’ın attığı tweetin 6’lı masada yer alan liderlerin  24 Nisan’daki toplantısını etkilemeyeceğini  sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1427838/serkan-ozcan-uysalin-tweeti-hos-olmadi-boyle-olmasa-daha-iyi-olurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.