Başkent’te Mavi Kapak Kampanyasına Lokanta İşletmecisinden Destek

Ankara Masası
|
12 Mart 2020, Perşembe - 10:00
Başkent’te Mavi Kapak Kampanyasına Lokanta İşletmecisinden Destek

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde lokanta işletmecisi olan Onur Özdemir, mavi kapak kampanyasına destekte bulunmak için 100 mavi kapak getirene çorba ve tatlı ikram ediyor.

Onur Özdemir, geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla işletmecisi olduğu lokantada mavi kapak toplama kampanyası başlattı. Özdemir, geçen sene uygulamaya koyduğu kampanyayla, müşterilerine ikramda bulunuyor. Çoğunluğu öğrencilerden oluşan lokanta müdavimlerine, 100 kapak getirmeleri karşılığında çorba ve tatlı ikram ediliyor.

Uygulama sayesinde biriktirilen kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaştıran Özdemir, ihtiyacı olan engellilerin akülü veya tekerlekli sandalye sahibi olmasına katkıda bulunuyor. Rekor sayıda kapak toplamayı amaçlayan Özdemir, “Çorba bahane; bizim için en önemlisi öğrencileri birlik, yardım ve geri dönüşümle ilgili bilgi sahibi yapmak… Geleceğimiz çocukların ellerinde. Çok da güzel dönüşler alıyoruz, okul okul geziyoruz. Okuldan, velilerden ve gerekli yerlerden izin aldıktan sonra tatlı ve çorba ikram ediyoruz" şeklinde konuştu.

Şu ana kadar 2,5 tona yakın mavi kapak topladıklarını ve uygulamanın süreceğini belirten Özdemir, engellilere yardım etmekten onur duyduğunu söyledi. Özdemir ayrıca " 150 kilogram kapakla tekerlekli sandalye, 3,5 tona da akülü sandalye alınıyor. Hedefimiz akülü sandalye almak. Kampanyamıza herkesten destek bekliyoruz. Şu ana kadar 4 okulda 8 sınıfta kapak topladık. 12 okul da sırada bekliyor. Genelde 'bu kampanyayı yapalım' diye bize gelenler öğretmenler ve veliler… Onlar çok güzel karşılıyorlar, çocukların böyle bir proje içerisinde olmasını istiyorlar" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1430/baskentte-mavi-kapak-kampanyasina-lokanta-isletmecisinden-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.