Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol'dan 4. doz aşı açıklaması

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, 3’üncü doz aşının sihirli rakam olduğunu belirterek, "Doğru bir strateji kurup sonbaharı hazır beklememiz lazım" dedi. Şenol, kendisinin 4’üncü doz aşı için sonbaharı bekleyeceğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
19 Nisan 2022, Salı - 16:50
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol'dan 4. doz aşı açıklaması

Gaye Derekaya'nın sunduğu Ankara Masası Yaşam programına katılan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadelesine ve aşılamalara dair merak edilen soruları yanıtladı.

4. doz aşı konusunda dünyada bir belirsizliğin devam ettiğini söyleyen Şenol, Türkiye'nin aşı politikasını çok iyi yönetemediğini belirtti. 

Aşı politikası iyi kurgulanmadığı için çok kan kaybettik 

Şenol, "Bizde aşı politikası çok iyi kurgulanmadığı için çok kan kaybettik. Zaman kaybettik. Türkiye gibi bütün hastalananları içeri alıp hekim gözetimine bırakabilme lüksü olan bir başka ülke yok. Böyle bir ülkede bu kadar kaybın olması tamamen sokakta salgın yönetiminin kusurudur. Ve 2,5 senede 300 bin ölüm var, Türkiye için çok ciddi bir rakam. Bugüne kadar Türkiye’de yaşanan yıllık ölümlerin çok üstünde." dedi. 

" 3’üncü dozun sihirli rakam olduğunu düşünüyorum"

Şenol, sonbahara hazırlıklı olmak gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: 

"3’üncü dozun sihirli rakam olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar olanı koruyor. Ama bundan sonra sonbaharı görmemiz lazım. Yazın başımıza bir aksilik gelmezse, ben kendim için 4’üncü dozu sonbahara öteliyorum. Çünkü şunu biliyoruz; ben bağışıklık sistemimi uyardım, bağışıklık sistemimi olgunlaştırdım. O olgunlaşmanın bir havuzda demlenmesi lazım. Bunun içinde bir süre geçmesi lazım. Süre bakımından aciliyeti olmayan kişiler, yani 65 yaşın üzerinde, kanser tedavisi alanların dışında kalan kişilerin acelesi yok. Çünkü 4’üncü dozun etkisi 2-3 ay sonra azalacak, 3’üncü doz ile aynı noktaya gelecek. Onun için bunu çok rasyonel yapmak lazım. Nüfus yapısını ve hastalıkları iyi bilip derneklerden yardım alarak ortaya koymak lazım. Yapılıyor mu sizce bunlar? Artık bu aşamada olmamız lazım. Güzel, doğru bir kıvamda strateji kurup sonbaharı hazır beklememiz lazım."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1432025/enfeksiyon-hastaliklari-uzmani-prof-dr-esin-senoldan-4-doz-asi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.