Devlet Bahçeli: Gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Geçici koruma statüsüyle bulunuyorken toplumsal huzuru kimler bozuyorsa, gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmelidir" dedi. Bahçeli, bayramda gidenler Suriyeli sığınmacıların geri dönmemelerini istedi.
Ankara Masası
|
19 Nisan 2022, Salı - 11:15
Devlet Bahçeli: Gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, yaptığı konuşmada sığınmacılara yönelik çıkışı dikkat çekerken düzensiz göç meselesinin bir istila olduğunu belirtti. Ağır şartların ortadan kalmasının ardından mültecilerin gönderilmesini gerektiğinin altını çizen Bahçeli " Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır" şeklinde konuştu. 

Son günlerde asayiş olaylarıyla sığınmacıların gündeme gelmesine ilişkin Bahçeli "Türkiye'de geçici koruma statüsüyle bulunuyorken toplumsal huzuru, asayişi kimler bozuyorsa, gözünün dışına bakılmadan sınır dışı edilmelidir. Türkiye onun, bunun elinde oyuncak olamayacaktır. Özellikle önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmelerine hiç gerek yok " dedi.

Bahçeli'nin konuşmalarından satırbaşları:

Küresel ekonomik faaliyet tarihin hiçbir döneminde bugünki ölçekteki gibi artmadı. Ancak yaygın ekonomik yaptırımlar bugünki kadar tehlikeli bir eşiğe gelmedi. 

Halen yer yüzünde toplam insan nüfusunun yüzde elliye yakını gelir dağılımı eşitsizliğinin kapanmayan uçurumunda olan ülkelerde yaşamaya mahkumdur. 

Su bulunamayan, ekmek alamayan demokrasi ve hürriyetten mahrum insanların yürek burkan detayları hiç kimsenin yüzünü dönemeyeceği bir skandalın teşiridir. 

"İsrail'i haksız hukuksuz saldırılarından vazgeçmeye davet ediyorum"

Bu Ramazan'da da İsrail güvenlik güçlerinin Filistin'li kardeşlerimize yaptığı eylemleri, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınıyorum. Mescid-i Aksa'nın tarihi statüsüne zarar vermeye çalışmak kabul edilemez bir ilkelliktir. 

İsrail'i haksız hukuksuz saldırılarından vazgeçmeye davet ediyor, çıkan olaylarda hayatlarını kaybeden Filistinli masumlara Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de şifalar diliyorum.

Siyasette sığınmacı tartışması

Binlerce göçmen ve mülteci boğularak balıklara yem olmaktadır. Görülen gösterilmek istenenden çok farklıdır. Dünyada bir yerden başka bir yere doğru hareket halinde olan, evinden barkından kopup başka coğrafyalarda gelecek arayan göçmen sayısı 300 milyona yaklaşmıştır. Savaş, çatışma ve zulümden kaçan müteci sayısıda dünya çapında 80 milyon geçmiştir.

Bize göre Türkiye'nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerin akıbetiyle ve kontrol dışı akıntıyla yakından ve ters orantılı bağlantılıdır. Bu sorunun el birliğiyle istismarına çanak tutmadan, hepsinden önemlisi akılcı, adilane, insani ve vicdani stratejilerle köklü bir şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir. Türk milleti her zaman mazlumun yanındadır. 

Ekmeğimizin azlığına çokluğuna bakılmadan soframız açılmıştır. Kıskanan kıskansın, çekemeyen kendi işine baksın. Düzensiz göç ve sığınmacı sorununu soğuk kanlı kavramanın daha da ötesinde stratejik akılla ve milli çıkarlarımıza muvaffak kalarak analiz etmek, tedbir geliştirmek mecburiyetindeyiz.

Duygusallıkların tetiklediği, cepheleşmelerin aştığı öfke ve nefret çukurları, feci sonuçlara kapı arayalayacaktır. Kötü niyet sahipleri bir kıvılcımın nerelere kadar yayılacağını ya bilerek ya da bilmeden sorumsuzca siyasi ve toplumsal eylem halindedir. Bağcılar'da bir densizin sokak ortasında sandalya koyarak oturması dahi kor altında duran gerginliği anında tırmandırmış, günlerce gündemi meşgul etmiştir.

"Türkiye olmadan ateşkes imkansız değilse de çok zor"

Ukrayna ve Rusya arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamaması krizi artırmaktadır. Türkiye sabırlı, istikrarlı ve iyi niyetli bir şekilde ateşkes ve barış ortamının yeşermesi için mücadelesini sürdürmektedir. Görülmektedir ki Türkiye'nin tesiri olmadan iki ülke arasında ateşkes rejiminin tezahür etmesi imkansız değilse de çok zordur.

"Alınan canlarda pay sahibidir"

Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı çekişmenin sona ermesine samimiyetle hizmet edemeyen, savaşın kızışmasına ve uzamasına destek veren her ülke dökülen kanlarda, alınan canlarda pay sahibidir.

Rusya geçtiğimiz hafta ABD'ye nota vermiş, Birleşik Krallık Başbakanı'nında aralarında bulunduğu 13 isme yaptırım kararı almıştır. İnsan haklarının yok sayılması bunların umurunda değildir.

ABD Dışişleri Bakanlığı 12 Nisan 2022 tarihinde hazırlanan, insan hakları raporunu yayınladı. Buruşuk ve sararmış bir kağıt parçasında ibaret bu rapor müsveddesi Türkiye hücuma uğramıştır. Zannedersiniz ki ABD sütten çıkmış ak kaşık, insan hakları sevdalısıdır. Bize göre rapor bir FETÖ komplosudur.

ABD Dışişleri Bakanlığının yayınladığı 2021 yılı insan hakları raporu bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bu raporu kınıyorum.

Biden'in geçen hafta pervasızca ve şuur kaybıyla boşluğa uzattığı el teröristler tarafından uzaktan da olsa hem tutulmuş hem de öpülmüştür.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1432545/devlet-bahceli-gozunun-yasina-bakilmadan-sinir-disi-edilmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.