Haymana Termal Turizmde Marka Oluyor

Büşra Bayrak
|
12 Mart 2020, Perşembe - 10:04
Haymana Termal Turizmde Marka Oluyor

Ankara’nın termal suya sahip ilçelerinden Haymana, sağlık turizmini canlandırmak amacıyla önemli bir adım attı. İçindeki mineraller sayesinde hem banyo kürü olarak kullanılan hem de içilerek şifa bulunan Haymana termal suyu, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesinin Türkiye ayağı kapsamında incelemeye alındı.

“DÜNYANIN EN İYİ TERMAL SUYUNA SAHİBİZ”
Haymana suyunu incelemek üzere ilçeye gelen heyetle buluşan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut burada yaptığı açıklamada, Haymana’nın Ankara’da termal turizm alanı ilan edilen 2 yerden birisi olduğunu söyleyerek, “Haymanamız 44 derecede çıkan ve yaptığımız proje ile Dünyanın En İyi Termal Suyu olarak da tescillenen şifalı sulara sahiptir. Bütün bu özellikleri ve keşfedilmeyi bekleyen diğer yönleriyle önemli bir potansiyele sahiptir” dedi.


Haymana’nın Ankara’ya yakın olması, rakımının yüksekliği, doğalgaz altyapısıyla yatırım anlamında cazibe merkezi haline geleceğini belirten Turgut, “yarışmanın sonucunda Ankara olarak başarılı olursak tanıtım ve yatırım anlamında bize ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, ilçenin 3 T yani tarih, turizm ve termal ile kalkınmasını hedeflediklerini söyleyerek, ilçenin tarihî önemine dikkat çekti. Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği ve düşmanın durdurulduğu son nokta olması sebebiyle Haymana’nın Tarihi Milli park ilan edildiğini hatırlatan Turgut, yarışma projesi kapsamında Turizm Bakanlığı ve Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğünden bir heyetle projeye dahil edilen otellerde incelemelerde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1433/haymana-termal-turizmde-marka-oluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.