Ümit Yardım'dan Türk vatandaşlığı için belirlenen kriterlere tepki

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım​, "Türkiye gibi küresel güç olma hedefi olan bir ülkenin vatandaşlığını billboardlarda 250 bin Euro'ya vatandaşlık verilir, mal mülk alırsan vatandaşlık verilir diye duyurması rezaletin daniskasıdır" dedi.
Ankara Masası
|
19 Nisan 2022, Salı - 13:54
Ümit Yardım'dan Türk vatandaşlığı için belirlenen kriterlere tepki

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Son günlerde gündeme gelen Suriyeliler'in vatandaşlığa alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Yardım, kaç Suriyeli'ye vatandaşlık verildiğinin bilinmediğini hükümet tarafından güncel verilerin paylaşılmadığını söyledi.

Vatandaşlık verilme sürecinde dikkat edilmesi gereken iki noktanın altını çizen Yardım "Bir vatandaşlık verilen kişilerin kalifiye düzeni nedir? Belki orada bir tutarlılık olur ama bu da Suriye'ye haksızlık olur. İkincisi bunların seçimlerde iktidar paralelinde davranmaları amacıyla vatandaşlık veriliyorsa, bizlerin bilemediği kriterler varsa bu da farklı yorumlara yol açar" dedi.

Yardım, bir kişiye vatandaşlık verilme sürecine dair kriterlerin kanunda yazdığına vurgu yaptı. 

"Rezaletin daniskasıdır"

Belli bir ücret karşılığında vatandaşlık verilmesine de tepki gösteren Yardım "Türkiye gibi küresel güç olma hedefi olan bir ülkenin vatandaşlığını billboardlarda 250 bin Euro'ya vatandaşlık verilir,  mal mülk alırsan vatandaşlık verilir diye duyurması rezaletin daniskasıdır" dedi.

"Türk vatandaşlığı pazarlık konusu yapılabilecek, gayrimenkul almasıyla eş tutulabilecek ya da bir takım iç siyasi beklentiler çerçevesinde dağıtılabilecek bir kavram değildir" diyen Yardım "Bu her şeyden ince kendi insanımıza da hakarettir" diye konuştu. Yardım, gelişmiş ülkelerde vatandaşlığın çok özel kriterlere bağlı olduğunun altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1436629/umit-yardimdan-turk-vatandasligi-icin-belirlenen-kriterlere-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.