Babacan: Ev ya da araba almak artık hayal oldu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde şoför esnafıyla buluşarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş sürecine yönelik mesajlar verdi.
IGF-203238
|
19 Nisan 2022, Salı - 15:58
Babacan: Ev ya da araba almak artık hayal oldu


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde şoför esnafıyla bir araya geldi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecine ilişkin mesajlar veren Genel Başkan Babacan, ara dönemde ülkenin nasıl yönetileceğinin çalışılması gerektiğini söyledi.

"Seçilecek Cumhurbaşkanının ‘Ben bu yetkilerimi kullanmayacağım çünkü bu, Meclis’te görüşülmesi gereken bir konu. Bu karar Meclis’te alınsın’ diyeceği çok önemli konular var" diyen Babacan, "Bunların belirlenmesi gerekiyor. Örneğin Bayburt’taki İl Sağlık Müdürü, Cumhurbaşkanının imzasıyla atanıyor. Cumhurbaşkanı gerçekten onlarla uğraşsın mı? Yoksa bu tür konular bakanlık seviyesinde halledilsin, cumhurbaşkanına daha önemli konular mı gitsin? Bu tür konularda ara dönemde ülkenin nasıl yönetileceğini çalışmak gerekiyor" dedi.

Ara dönemdeki 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nden tutun acilen çıkarılması gereken yasalara kadar bunların bugünden hazırlanması gerektiğini söyleyen Babacan, siyasi etik yasasında 6 partinin mutabık kaldığını belirterek, bunun seçimden sonra Meclis’ten hemen geçmesi gerektiğini kaydetti.

"Bir memur 12 aylık maaşını toplayınca bir araba parası ediyordu"

"İnsanların araçlarını yenilemesi, ev alması zor ve hayal olduğunu öne süren Ali Babacan, "Vatandaşlarımızın şu anda kahir ekseriyeti için bir ev ya da araba almak artık hayal oldu. Bir ara kolaylaşmıştı bu işler. Bir memur 12 aylık maaşını toplayınca bir araba parası ediyordu. O dönemlerde hem döviz kuru kontrol altındaydı hem de faizler düşmüştü. Faizler yüzde 6-7 iken Merkez Bankası başkanına ‘vatan haini’ diyordu. Meydanlarda yuhalatıyordu.  Ben ayrılmıştım. Şimdi yüzde 25 Hazine faiz ödüyor. Bunu adını ne koymak lazım bilmiyoruz. Sormak lazım kendisine. Şu an otobüsü yenileyemiyoruz; çiftçi biçerdöverini, traktörünü yenileyemiyor. Çünkü kredi aldığında taksit dağıldığı zaman korkunç faiz geliyor önüne" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1437131/babacan-ev-ya-da-araba-almak-artik-hayal-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.