Keçiören Çoban Mektebi'nde adım adım!

Keçiören Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ve kente ışık tutacak olan, Milli Mücadele Müzesi haline getirilmek üzere çalışmalarına devam edilen Çoban Mektebi’nin restorasyonunda faaliyetler sürüyor
Ecem Çetin
|
20 Nisan 2022, Çarşamba - 12:07
Keçiören Çoban Mektebi'nde adım adım!

Keçiören Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Çoban Mektebi’nin restorasyon çalışmaları devam ediyor 

İlçedeki Fatih Caddesi üzerinde bulunan ve Milli Mücadele Müzesi haline getirilmek üzere çalışmalarına devam edilen mektepte  önemli bir aşama katledildi 

Ekipler bina içinde ve dışında aslına uygun restorasyon yaparken, tarihi yapının etrafında eş zamanlı olarak peyzaj çalışması yürütüyor.

Milli benliğimiz gelecek nesillere aktarılacak 

Buradaki çalışmalara ilişkin bilgi veren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Keçiören, Milli Mücadele döneminde kurtuluşun en önemli karargâhlarından biri olmuştur. Bu anlamda biz de tarihimizi yaşatacak, milli benliğimizi gelecek nesillere aktaracak olan projemize Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokolün ardından ivedilikle başladık. Subayevleri Mahallemizde bulunan, Çoban Mektebi olarak da bilinen tarihi yapımızı müze haline getiriyoruz. Çevre düzenleme çalışmasıyla da burayı tarihimize ve ecdadımıza uygun bir görünüme kavuşturacağız."

Başkan Altınok, Milli Mücadele Müzesi’ni çevreleyen 37 bin metrekare alanda da rekreasyon çalışması yapıldığını ve bu alana bir de lunapark kurduklarını belirtti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1438989/kecioren-coban-mektebinde-adim-adim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.