CHP’den Bahçeli’ye prompter eleştirisi: “Kablosu Saray'a bağlı. Saray ne diyorsa aynısını söylüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grupbaşkanvekili Özgür Özel, MHP’nin sığınmacılar konusunda ‘U’ dönüşü yaptığını belirterek, “Bahçeli prompterden konuşuyor. O prompterin kablosu Saray'da. Saray ne diyorsa aynısını söylüyor” dedi.
Ankara Masası
|
20 Nisan 2022, Çarşamba - 16:54
CHP’den Bahçeli’ye prompter eleştirisi: “Kablosu Saray'a bağlı. Saray ne diyorsa aynısını söylüyor”

Özgür Özel, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Sığınmacılar konusunda Cumhur İttifakı bileşenlerindeki politika değişikliğini değerlendiren Özel şunları söyledi:

“Halk CHP söylemini benimsedi, AKP’nin ‘U’ dönüşü bu yüzden”

 “Bu kadar yoksulluk varken, bizim fakirimiz, işsizimiz bize yetmezmiş gibi resmi kayıtlara göre 4 milyonun üzerinde sadece Suriyeli var. Biz diyoruz ki, Hemen Esad'la görüşeceğiz, dünyanın elini taşın altına sokacağız. Barış sağlanacak, Türkiye'nin garantörlüğünde ve gözleminde bunlar davulla zurnayla yollanacak. Bu vatandaşın en benimsediği söylem. Bugün bizim çizgimize geldiler. CHP'nin söylemi yüzde 90'a yakın destek buluyor. Bunu CHP söyledi derseniz daha düşük çıkıyor. CHP'nin söylemini söylediğimiz zaman yüzde 90'a yakın destek çıkıyor. U dönüşleri ondandır.”

Özgür Özel, AKP gibi MHP'de de benzer bir söylem değişikliği yaşandığına da işaret etti.

" Saray ne diyorsa Bahçeli aynısını söylüyor" diyen Özel şöyle devam etti:

“Bahçeli’nin prompterinin kablosu Saray’da”

“ Bahçeli'ye söyleyeceğim söz daha kısa. Bahçeli prompterden konuşuyor. O prompterin kablosu Saray'da. Saray ne diyorsa aynısını söylüyor. Geçen hafta saray Suriyeliler kalacak dediğinde kalacak diyordu. Şimdi bu misafirlik fazla uzadı diyor. Haftaya Tayyip Erdoğan bir daha sözünden dönsün bir kez daha onun yanında konumlanırlar.

Özgür Özel, MHP'nin kendine ait söylemi olmadığına da dikkati çekti.

Özel şöyle konuştu:

"MHP’nin kendi söylemi yok"

“MHP'nin kendine ait söylemi olduğunu söyleyenler yanılıyor. İkisi de prompterdan konuşuyor. Prompterların 2 kablosu da direk Saray'da. Saray'da ne yazılırsa hepsi aynı şeyi konuşuyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1441488/chpden-bahceliye-prompter-elestirisi-kablosu-saraya-bagli-saray-ne-diyorsa-aynisini-soyluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.