Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal'a tartışmaya yaratan tweetlerini sordu

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun dün kendisini ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'a Cumhurbaşkanı kriterlerini içeren tweetleri sorduğu öne sürüldü. Uysal'ın kastını aşan bir ifade kullanmış olabileceğini Davutoğlu'na ilettiği, konunun tatlıya bağlandığı aktarıldı.
Ankara Masası
|
21 Nisan 2022, Perşembe - 10:20
Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal'a tartışmaya yaratan tweetlerini sordu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Nisan'da gerçekleşecek 6'lı zirve öncesi gerçekleştirdiği liderler turu kapsamında dün  Eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'yla bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren görüşmede 24 Nisan'da ele alınacak başlıklar görüşüldü.

Habertürk'te yer alan habere göre o buluşmada Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal'a 10 Nisan'da attığı Cumhurbaşkanlığı kriterlerini içeren, Davutoğlu'nun yanı sıra AK Parti iktidarlarında Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı yapan DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın da hedef aldığı iddia edilen o tweetleri sordu.

Konu tatlıya bağlandı

Ahmet Davutoğlu'nun 6'lı masa olarak bugüne gelinceye tüm paydaşlar kadar büyük fedakarlıklarda bulunduğu ve kamuoyunda bir beklenti oluştuğunu kaydettiği ve rahatsızlığını ilettiği aktarıldı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise durumu izah etti, kastını aşan bir ifade kullanmış olabileceğini belirtti.

Görüşmenin sonunda konunu tatlıya bağlandığı belirtildi.

Uysal'ın kriterleri

10 Nisan'da sosyal medya hesabı üzerinden "Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı Adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1441899/ahmet-davutoglu-gultekin-uysala-tartismaya-yaratan-tweetlerini-sordu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.