Dr. Buğra Buyrukçu 'kaka transferi ile zayıflama' yöntemine dair merak edilenleri yanıtladı

Akapunkturist- Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu "Kaka transferi ile bir anda kilo almaya başlayan, kilo veremeyen veya özellikle diyet yaptığı halde başarılı olamayan hastalarda bağırsak duvarını tedavi ederek burada başarıyı yakalamaya, kalıcı bir zayıflamayı sağlamaya ilk adım olarak görüyoruz." dedi.
Büşra Bayrak
|
21 Nisan 2022, Perşembe - 17:00
Dr. Buğra Buyrukçu 'kaka transferi ile zayıflama' yöntemine dair merak edilenleri yanıtladı

Gaye Derekaya'nın sunduğu Ankara Masası Yaşam programına konuk olan Akapunkturist- Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu, Türkiye'de çok fazla bilinmeyen ama son yıllarda tercih edilmeye başlanan kaka transferi ile zayıflama yöntemine dair merak edilenleri yanıtladı. 

Kaka transferi ile zayıflamanın son yıllarda çok popüler yöntemler arasına girdiğini söyleyen Buyrukçu, kalıcı zayıflama anlamında tercih edilebilecek yöntemlerden birisi olduğunu aktardı. 

İtalya'da kaka bankalarının kurulduğunu vurgulayan Buyrukçu,"Çok zayıflayan insanların kakalarının saklandığı bunların transferlerinin yapıldığı yerler kuruldu. Dolayısıyla da gelecekte çok önemli bir konuyu şimdiden insanlara bilgi olarak da anlatacağız. Aslında temelde burada en önemli şey bağırsak duvarının onarımı. Çünkü bağırsak duvarımız hem içinde yaşayan canlılar, probiyotikler veya sağlıklı bakteriler hem de geçirgen bağırsak hastalığı ve sindirimi yeterli olması ve sonrasında sindirilen besinlerin alınması anlamında en önemli aşamayı kontrol ediyor. Hani hep vardır ya; 'ne yersem yiyeyim kilo almıyordum bir anda kilo almaya başladım' ve ya 'benim bir arkadaşım var sürekli yemek yiyor ama tığ gibi' derler. Çünkü bu insanların yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bağırsak duvarı hem belirli mikroplar açısından daha yoğun hem de sağlıklı bir bağırsak duvarı var. Kaka transferi ile bir anda kilo almaya başlayan, kilo veremeyen veya özellikle diyet yaptığı halde başarılı olamayan hastalarda bağırsak duvarını tedavi ederek burada başarıyı yakalamaya, kalıcı bir zayıflamayı sağlamaya ilk adım olarak görüyoruz." diye konuştu. 

Ailedeki zayıf bireyden alınan kaka transfer ediliyor

Bir çok formül deneyerek kilo veremeyen kişilerin başvurduğu bir yöntem olduğunu belirten Buyrukçu," Bu hastaların tedavisine başlamadan 2-3 hafta önce hazırlığımız oluyor. Bağırsak duvarını onaracak destekler yapıyoruz. Ailede eğer zayıf bir insan varsa, önce aile bakıyoruz. Mikrobiyat analizi dediğimiz kakanın analizini yapıyoruz, inceliyoruz. Sağlıklı bakterileri orada araştırıyoruz. Sonra ailesindeki insandan aldığımız kakayı belirli aşamalarda ortalama 8 ile 16 seans arasında olacak şekilde transfer yapıyoruz. Bunu kolonoskopi veya ufak kateterle, soft kateterle içeriye girerek yapıyoruz. Amaç ne? Sağlıklı, zayıf insandaki o iyi bakterileri alıp, aslında kötü olan bağırsağı bozulmuş kişiye verip orada sağlıklı bakterileri oluşturmak istiyoruz. Bu yöntemle bunun kalıcı hale gelip bir daha o kişinin çok yediği halde kilo almamasını sağlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bu yöntemle zayıflamaya özel probiyotik üretildi

Bu yöntemin 7 yıldır yapılan bir yöntem olduğunu ve son aşamada yapılması gereken bir tedavi olduğunun altını çizen Buyrukçu,"Gaita transferleri 20 yıldır, 25 yıldır yapılan farklı hastalıklar da denen bir uygulamadır. Bağırsak duvarı çok önemli diyoruz ya hep de probiyotik kullanmaya çalışıyoruz . Kabız insanlarda, kabızlığı yaygın olan insanlarda kilo problemi mutlaka oluyor veya tam tersi kilo problemi olan insanların çoğunda kabızlık da oluyor . Dolayısıyla da kabızlığa yönelik olarak kullanılan bakteriler olduğu gibi şimdi zayıflamaya özel probiyotik üretildi. Çok ilginçtir, siz o probiyotiği kullandığınızda, o bakteri seviyesini arttırdığınızda, zayıf kalıyorsunuz ve yediğiniz şeyleri çok daha rahat eriterek yaşamınızı devam ettiriyorsunuz. İkinci beynimiz olan bağırsaklar zayıflamanın ve zayıf kalmanın da ana tedavi unsurlarından oluyor ve bunu tedavi edebilmek için de çok uğraşıyoruz."dedi. 

Tedavi sürecinin ardından hastalar takibe alınıyor

Tedavi süreci hakkında bilgiler veren  Dr. Buğra Buyrukçu, şöyle devam etti:

"Kişiye göre çok değişiyor ama ortalama üç aylık bir süreç diyebiliriz. Ciddi bir başarı elde ediliyor. Kendi kliniğimde özellikle zayıflama ile ilgili hastalarda tedavim bittikten sonra hastanın kilo alıp almadığını kontrol etmeye devam ediyorum. Bunları uyguladıktan sonra test yapıyorum. Kalorili yiyecekler yedirip o kiloyu tutuyor mu diye bakıyorum. Eğer kiloyu geri almıyorsa biz zaten başarılı olmuşuzdur. Ondan sonra normal yaşamına dönüyor istediği gibi yiyip içebiliyor. Ancak vücut daima bir denge unsuru. Bizim aldığımız kaloriyi hep yüksek olursa, bir ay vücudunuz bunu sabreder, bağırsaklarınız sabreder. Bir aydan sonra artık yağı depolar. Onun için daima bir dengeleme yapacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1442414/dr-bugra-buyrukcu-kaka-transferi-ile-zayiflama-yontemine-dair-merak-edilenleri-yanitladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.