4 proje 4 amaç!

Keçiören Şehit Ahmet Çağlar İlkokulunda görev alan öğretmenler tarafından hayata geçirilen 4 ayrı “eTwinning” projesi ile öğrencilerin birçok konuda bilinçlenmesi ve becerilerinin gelişmesi sağlanıyor.
Ecem Çetin
|
22 Nisan 2022, Cuma - 12:35
4 proje 4 amaç!

Keçiören Şehit Ahmet Çağlar İlkokulu anlamlı ve değerli projelere imza attı. 

Avrupa Birliği desteği ile okul öğretmenleri tarafından hayata geçirilen 4 ayrı "eTwinning"  projesi, geleceğe ışık tutuyor.

Proje kapsamında öğrencilere, doğal kaynakların tasarruflu harcanmasından, güvenli internet kullanımına, geri dönüşümden dünya barışına kadar birçok konuda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. 

İki okul öncesi öğretmeni, bir İngilizce öğretmeni ve bir sınıf öğretmeninin yürüttüğü dört ayrı “eTwinning” projesinde öğrenciler hem iletişim ve işbirliği becerilerini geliştiriyorlar hem de tasarruf ve çevre konusunda bilinçleniyorlar.

Proje kapsamında, çeşitli etkinliklerde gerçekleştiriliyor. 

‘Gelecek İçin Tasarrufu' Seçin projesi 

Anasınıfı öğretmeni Esra Çilem Gökdemir ve öğrencilerinin ‘Gelecek İçin Tasarrufu Seçin’ sloganı ile başlattıkları proje kapsamında öğrenciler için tasarruf konusunda farkındalık oluşturulurken; boşa harcanan elektrik, ihtiyaç fazlası kullanılan su, geri dönüşebilen malzemelerin kullanımı konusunda hem beceri hem de bilinç kazanıyorlar.

‘Bilim Günü’ projesi 

Anasınıfı öğretmeni Ayşe Güngör ve öğrencilerinin yaptıkları ‘Bilim Günü’ eTwinning projesi ile doğuştan gelen merak duygusu okuldaki sunulan ortamlarda deney ve bilim ile birleştirilirken; öğrencilere yaşayarak öğrenme fırsatı sunup onların bilime olan ilginin arttırılması hedefleniyor.

'Dünyada Barış Olsun' projesi

Öğretmen Nuray Gürsoy "Dünyada Barış Olsun” (Let's Make Peace In The World) eTwinning projesini 10 Türk, 11 yabancı ortak ile yürütüyor. Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözünden yola çıkarak hayata geçirilen proje ile çocukların birçok etkinliklerle eğlenirken hem çevreye duyarlı, merhametli olmaları hem de kalplere sevgi tohumları, barış rüzgârını estirecek anlamlı bir proje olması hedefleniyor.

"Sana kendimle ilgili her şeyi anlatayım" projesi

Bir başka proje ise İngilizce öğretmeni Gözde Fertelli Karaağaç ve 4. Sınıf öğrencileri ile ‘Let me tell you all about me’ (Sana kendimle ilgili her şeyi anlatayım) eTwinning projesi yürütülüyorlar. Proje ile öğrenciler kendini İngilizce olarak tanıtmaları, hayallerindeki mesleği görselleştirmeleri, kültürel kıyafetlerin tanıtımı, web 2 araçlarının etkin kullanımı, yabancı ülkelerden yaşıt öğrencilerle etkileşime geçmeleri sağlanıyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1443478/4-proje-4-amac
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.