Fatih Ünal’dan Mansur Yavaş’a “ulaşım krizinde aciz kaldın” eleştirisi

AK Parti Keçiören Belediye Meclisi Üyesi Fatih Ünal, “Sen kontak kapattırıyorsan, ulaşımda kriz var diyorsan sen Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapmıyorsun demektir. Yapamıyorsun demektir. Ben burada acziyet görüyorum” dedi.
Ankara Masası
|
22 Nisan 2022, Cuma - 17:23
Fatih Ünal’dan Mansur Yavaş’a “ulaşım krizinde aciz kaldın” eleştirisi

Fatih Ünal, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ankara’da 1 ay arayla 2 ulaşım krizi yaşanmasını değerlendiren Ünal, Büyükşehir Belediyesi eliyle özel halk otobüsçülerine kontak kapattırılıp zamma mazeret oluşturulduğunu söyledi.

“Önce otobüsçüye kontak kapattırdı sonra krizi çözdü”

Ünal şunları söyledi:

“Sen kontak kapattırarak, Ankara'da çok büyük bir olay oldu, kontak kapatıldı. Ondan kaynaklı bir sürü hemşerimiz, kardeşimiz sınava yetişemedi, problemler yaşadı. Ulaşımla ilgili sıkıntı yaşadı. Ondan bir gün sonra, ‘ben bunu çözdüm, UKOME'ye götürüyorum, zam için karar aldık’ diyerek ortaya çıktın. Bir gün önce ‘ben bu konu da artık elimden geleni yaptım. Benden çıktı’ dedin.

"Ulaşımı siyasete alet etmek seviyesizce bir iş"

Fatih Ünal, İstanbul, Konya, Kayseri, Bursa gibi büyük illerde ulaşımda kriz ya da aksama yaşanmazken başkentteki sıkıntının üzüntü verici olduğunun altını çizdi.

Ulaşım meselesinin siyasete alet edildiğini vurgulayan Ünal şöyle devam etti:

“Bu siyaset malzemesi olmamalı. Çok seviyesizce bir siyasettir bu. Daha önce halk otobüslerine davul çaldırdın . Sübvanse ile biz gerekeni AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak gerekeni yaptık. Üstüne sübvanse ile ilgili para bile verdik. Ama sen onu veto ettin. Ondan sonra tekrar geldin, ya ben size yardımcı olamıyorum ne yaparsanız yapın bakın çarenize dedin, kontak kapattırdın akşamında ben bunu çözdüm dedim, ücretsiz servisler verdim dedin. Bunların hepsi bir siyaset malzemesi yapıldı. Maalesef çok düşük bir siyaset malzemesiydi. İstanbul neden sıkıntı yaşamadı? Niye kontak kapatılmadı? Kayseri'yi, Konya'yı, Bursa'yı saymıyorum bile. Onlar kendileri önlem almışlardı. Konya'da 4 yıldır ücrete, ulaşıma zam bile yapılmıyor.”

“Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapamıyorsun”

AK Parti Keçiören Belediye Meclisi Üyesi Fatih Ünal, Mansur Yavaş’ı belediye başkanlığı yapamamakla eleştirdiği konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Sonuçta çalışma yapılabilir sen Büyükşehir Belediyesisin. Sen büyük bütçeyi koordine ediyorsun. Büyük bütçenin çoğunu da genel bütçeden alıyorsun. Buna rağmen sen kontak kapattırıyorsan, kriz var diyorsan sen Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapmıyorsun demektir. Yapamıyorsun demektir. Ben burada acziyet görüyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1444008/fatih-unaldan-mansur-yavasa-ulasim-krizinde-aciz-kaldin-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.