Sağlık çalışanıyım diyerek 8 kişiyi dolandırdı

Başkentte kendisini sağlıkçı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran kadın, Polatlı’da yakalandı.
Büşra Bayrak
|
05 Eylül 2020, Cumartesi - 15:05
Sağlık çalışanıyım diyerek 8 kişiyi dolandırdı

Başkent Ankara'da kendisini sağlıkçı olarak tanıtıp güven sağladıktan sonra vatandaşları dolandıran kadın Polatlı'da yakayı ele verdi. Şüpheli F.Y.'nin sadece Polatlı'da 3 dolandırıcılık olayına karıştığı öğrenildi. Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sıkı takip sonrası gözaltına alınan kadının yakalanmamak için 
sürekli kılık değiştirdiği ortaya çıktı. 

Emniyet açıkladı

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili yaptığı açıklamada dolandırıcının, ilçede seyir halinde bulunan araçları yardım isteme bahanesi ile durdurup kendisini sağlık mensubu olarak tanıttığı belirtildi. Bu şekilde güven sağlayan şüpheli şahsın, kendisini hastaneye bırakmaları konusunda sürücülerden ricada bulunduğu aktarıldı. Acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen F.Y.'nin, eşinin veya arkadaşının bir saat sonra kendisine para getireceğini belirterek mağdurlardan borç istediği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu dolandırıcının "Bir arkadaşımı görüp çıkacağım sen beni bekle' diyerek hastaneye girdiği ardından tanınmamak için elbise değiştirdiği ifade edildi.


Vatandaşlar uyarıldı

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahsı mağdur vatandaşların şikayeti üzerine başlattığı çalışma neticesinde yakalarken, bu ve benzeri şekilde dolandırıcılık yapan kişilere karşı dikkatli ve duyarlı olunması konusunda uyardı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/144502/saglik-calisaniyim-diyerek-8-kisiyi-dolandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.