Mehmet Ali Kulat: Cumhurbaşkanı adayı masada

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının 6'lı masadaki liderler arasında çıkacağını söyledi. Kulat, süreçte büyük bir sorun yaşanması Millet İttifakı adayının seçimi kazanacağını da sözlerine ekledi.
Ecem Çetin
|
25 Nisan 2022, Pazartesi - 15:35
Mehmet Ali Kulat: Cumhurbaşkanı adayı masada

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Millet İttifakı'nın adayı kim olacak tartışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kulat, adaylık için birçok ismin konuşulduğunu ancak adayın masada oturan liderler arasından belirleneceğini söyledi.

Akşener'in ismi gündeme gelebilir

6'lı masanın kuruluş sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Kulat, bu süreçlerin hayli zorlu olduğuna dikkat çekti.

Kulat, siyasi tarihimizde örneği olmayan böyle bir sürecin seçmenin gözünün önünde olduğunu belirterek Meral Akşener'in adaylık ihtimalinin de önümüzdeki dönemde yeniden konuşulabileceğini aktardı.

Mansur Yavaş en çok karşılığı olan isim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adının sürekli gündeme gelmesini değerlendiren Kulat, toplumda en çok karşılığı olan ismin Mansur Yavaş olduğunu belirtti.

Kulat, İmamoğlu'yla Yavaş'ın oy aldığı çevrelerin ise farklı olduğuna vurgu yaptı. Kürt seçmenin seçimlerde büyük rol oynayacağının özellikle altını çizdi.

"Konuşulan isimlerin hepsi kazanıyor"

Yarın seçim olsa Cumhurbaşkanı karşısında bu konuşulan isimlerden hepsinin kazanacağını iddia eden Kulat "Şuan ki fotoğrafta büyük bir yol kazası yaşamazsa seçimi Millet İttifakı'nın adayı kazanıyor.  Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu kazanıyorlar. Şuan ki elimizdeki veriler bunu gösteriyor" dedi.

Kulat, seçimlerin ikinci tura kalmayacağını da sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1447782/mehmet-ali-kulat-cumhurbaskani-adayi-masada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.