Mamaklı kadınlar kışa hazırlanıyor

Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nde daha önce ekimi yapılan domatesler, Kadın Kooperatifi tarafından toplanarak salçaya dönüştürüldü.
Büşra Bayrak
|
05 Eylül 2020, Cumartesi - 17:45
Mamaklı kadınlar kışa hazırlanıyor

Mamak Belediyesi tarafından 4 dönümlük arazide daha önce ekimi yapılan domatesler, Kadın Kooperatifi tarafından toplandı ve domates salçası yapıldı.

Kışa hazırlıklar yapıldı

Kadın Kooperatif üyelerinden Belma İşgüzar, salçası yapılan domateslerle ilgili yapılan işlemlerden bahsederek, “Karpuzumuz, kavunumuz, salatalığımız, patlıcanımız, biberimiz, domatesimiz ve fasulyemiz var. Kurutmalıklar yapıyoruz. Turşularımızı kurduk. Bugün içinde domateslerimizi toplayıp beklettik. Domates salçası için beklettiğimiz ürünlerin salçasını çıkartacağız” diye konuştu.

Elde edilen organik ürünler satılıyor

Tüm Ankara halkını satış noktalarına beklediğini belirten İşgüzar, “Kadın Kooperatifleri üzerine satışımız var. Satış noktalarımıza organik ürün yemek isteyenleri bekleriz. Satışlarımız devam edecek. E-ticaretten almak isteyenler ulaşabilirler. 4 kişiyiz, 4 arkadaş birlikte çalışıyoruz. Bu yüzdende Mamak Belediyesinin bize vesile olduğu için bu işten dolayı teşekkür ediyoruz. Gayet iyi ve güzel bir biçimde tarımla, doğal ve organikle iç içe yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/144886/mamakli-kadinlar-kisa-hazirlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.