ORC- EN BAŞARILI Büyükşehir’de Fatma Şahin İlçe belediyelerinde Murat Köse

Ankara Masası
|
15 Mayıs 2020, Cuma - 16:34
ORC- EN BAŞARILI Büyükşehir’de Fatma Şahin  İlçe belediyelerinde Murat Köse

ORC, son 1 yıldaki en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına ilişkin araştırma sonuçlarını açıkladı.

Türkiye en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını belirledi.

ORC, Yerel Yönetimler Performans Araştırması sonuçları belli oldu.

Araştırma, 01-10 Mayıs 2020 tarihleri arasında 30 Büyükşehir de toplam 9800 kişi ile, (CATI) Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi yöntemiyle yapıldı.

Araştırmaya göre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 62,7 oy oranıyla en başarılı Büyükşehir Belediye başkanı oldu.

31 Mart’ta yüzde 53,97 oy ile başkan seçilen Şahin yaklaşık bir yıl sonraki performans değerlendirmesinde ise yaklaşık 9 puanlık artış yakaladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yüzde 60,6 ile ikinci Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yüzde 58,1 ile üçüncü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yüzde 50,5 ile dördüncü olurken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 56,3 ile beşinci sırada yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise listeye giremedi.

İlçe belediye başkanları arasında en yüksek performansa ulaşan ise Mamak Belediye başkanı Murat Köse oldu. Köse, yüzde 63,9’luk oran ile neredeyse her 3 seçmenden ikisinden geçer oy aldı.

Köse, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50,40 oy ile ipi göğüslemişti.

Murat Köse’yi sırasıyla Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal takip etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/14516/orc-en-basarili-buyuksehirde-fatma-sahin-ilce-belediyelerinde-murat-kose
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.